Reikia:

2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 susmulkintos česnako skiltelės,
1 vidutinis pjaustytas svogūnas,
2 smulkiai pjaustyti salierų lapkočiai,
225 g plautų, nuvarvintų, virtų raudonųjų lęšių,
225 g smulkiai pjaustytų įvairių riešutų (graikinių, anakardžio, bertoletijų),
115 g duonos džiūvėsėlių,
pusė nubraukto šaukšt. druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
2 nubraukti arbat. šaukšt. rozmarino,
1/4 nubraukto arbat. šaukšt. aitriosios paprikos,
4 valg. šaukštai smulkintų šviežių petražolių,
2 kiaušiniai,
115 g čederio,
150 ml trintų pomidorų tyrės,
15 g sviesto,
115 plonais griežinėliais pjaustytų pievagrybių.

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių temperatūros. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti česnakus, svogūnus bei salierus, kol suminkštės. Iškrėsti į didelį dubenį ir sumaišyti su lęšiais, riešutais, džiūvėsėliais, kiaušiniais, sūriu ir pomidorų tyre. Įberti druskos, pagardinti pipirais, aitriąja paprika ir rozmarinu bei smulkintomis petražolėmis.

Į kepimo formą patiesti kepimo popieriaus lapą. Sviestu ištepti formos dugną, sudėti smulkiai supjaustytus pievagrybius, ant jų sukrauti lęšių ir riešutų mišinį. Paspaudyti, išlyginti ir uždengti formą folija. Kepti orkaitėje 1 val. 20 min. arba kol sukietės.

Iškepusią riešutų duoną išimti iš orkaitės ir išversti ją apačia į viršų į lėkštę. Nuimti kepimo popierių. Papuošiau petražole ir levandos šakele. Skanaus :)

Eglė

****************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)