Su svogūnais ir morkomis troškinta triušiena

1 triušis (1,5 kg), 3 morkos, 3 svogūnai, citrininių pipirų, muskatų, druskos, aliejaus.

Triušį supjaustykite gabalėliais, įtrinkite prieskoniais ir palaikykite keletą valandų. Keptuvėje su aliejumi pakepkite sutarkuotas morkas bei susmulkintus svogūnus, paskaninkite juos pipirais ir druska. Keptuvėje su aliejumi apkepkite ir triušio gabalėlius. Tada sudėkite juos į puodą, ant viršaus suberkite morkas ir svogūnus, įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite, kol mėsa suminkštės. Patiekite su bulvių koše ir įvairiomis daržovėmis.

Triušis su grybais ir vynu

1 triušis, 30 g sviesto, 1 šaukštelis aliejaus, 8 nedideli svogūnėliai, 400 g pievagrybių, 300 g sauso baltojo vyno, petražolių, 4 peletrūnų lapeliai, 300 g grietinėlės, druskos, pipirų.

Gabalėliais supjaustytą triušį kepkite įkaitusiame aliejaus ir sviesto mišinyje. Apkepusią mėsą išimkite ir keptuvėje toliau kepkite susmulkintus svogūnus, ketvirčiais supjaustytus pievagrybius.

Po 5 min. vėl sudėkite triušieną. Įberkite druskos, peletrūnų, petražolių, supilkite vyną ir užvirinkite. Toliau troškinkite 160 °C temperatūros orkaitėje apie 1,5 val. Kai mėsa iškeps, nupilkite susidariusį skystį, jį perkoškite ir dar pavirkite, kol jo liks 1/3. Tada supilkite grietinėlę ir dar pakaitinkite. Padažu užpilkite triušieną. Garnyrui patiekite keptų obuolių ir virtų apkeptų morkų.

Triušiena su čiobreliais

1,5 kg triušienos, 4 šviežių čiobrelių šakelės, 120 g mėsos sultinio, 350 g sauso baltojo vyno, 2 laurų lapeliai, 4 pipirai, 1 česnako skiltelė, 1 gabaliukas citrinos žievelės, 3 šaukštai aliejaus, 1 arb. šaukštelis druskos, 0,5 arb. šaukštelio cukraus, maltų pipirų.

Mėsą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į puodą. Sultinį kaitinkite su vynu, pipirais, laurų lapeliais, česnako skiltele ir citrinos žievele. Karštą marinatą užpilkite ant triušienos, puodą uždenkite, atvėsinkite ir parą laikykite šaldytuve. Mėsą retkarčiais pavartykite. Troškintuve įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite nuvarvintą mėsą. Tada supilkite perkoštą ir užvirintą marinatą, įberkite druskos, cukraus, pipirų. Troškinkite apie 50 min. mėsą nuolat pavartydami. Baigdami troškinti suberkite susmulkintus čiobrelius. Patiekite su padažu, šiek tiek praskiestu verdančiu vandeniu. Prie troškinio tinka bulvių košė.

Su ryžiais troškinta triušiena

1 triušis, 3 maišeliai ryžių, 2 svogūnai, 3 morkos, 400 g grietinėlės, druskos, pipirų, miltų, aliejaus.

Triušį supjaustykite gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltuose ir pakepkite su aliejumi. Apkepkite susmulkintas morkas ir svogūnus, įberkite druskos, pipirų. Į troškintuvą sluoksniais sudėkite mėsą, morkas, svogūnus ir vėl mėsą. Ant viršaus suberkite nuplautus ir išmirkytus ryžius, užpilkite su stikline vandens sumaišytą grietinėlę. Indą uždenkite. Troškinkite orkaitėje. Po 1 val. nukelkite dangtį, išmaišykite mėsą ir ryžius, jei reikia, pasūdykite, įpilkite dar stiklinę vandens ir uždengę troškinkite 45 min.

Triušių šlaunelės su džiovintais vaisiais

4 triušių šlaunelės, 50 g džiovintų abrikosų, 100 g džiovintų slyvų, 1 poras, 2 morkos, 10 šaukštų migdolų drožlių.

Marinatui: 150 g obuolių acto, 1 šaukštas druskos, pipirų, cukraus, 1 lauro lapas, vandens.
Triušių šlauneles užpilkite paruoštu marinatu ir palaikykite apie 6–8 val. Ant kepti skirto indo dugno sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas, ant jų – mėsą, tuomet – abrikosus, slyvas ir supjaustytą porą. Užpilkite šiek tiek marinato ir kepkite orkaitėje apie 1,5 val.

Troškinta triušiena su pomidorų padažu

1 kg triušienos, 0,5 stiklinės neaštraus pomidorų padažo, 0,5 stiklinės grietinės, 2 džiovinti baravykai, 1 svogūnas, druskos, pipirų, miltų, aliejaus.

Triušieną supjaustykite gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais, apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Pomidorų padažą sumaišykite su grietine, įdėkite 1 arb. šaukštelį druskos ir labai smulkiai supjaustytus grybus bei svogūną. Į troškintuvą sudėkite mėsą, ant jos užpilkite padažą ir troškinkite orkaitėje apie 1,5 val. Patiekite karštą. Galite papuošti citrinų griežinėliais, petražolėmis ir kitais žalumynais.

Šventinė triušiena su baravykais

20 g slyvų, 150 g triušienos be kaulų, 40 g keptų svogūnų, 30 g šaldytų baravykų, 1 virta morka, 1 obuolys, 100 g grietinėlės, 2 šaukštai citrinų sulčių, 50 g aliejaus, paukštienos prieskonių, muskatų, universalaus prieskonių mišinio, džiovintų mairūnų.

Triušieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Kepkite keptuvėje su aliejumi 7 min., tada sudėkite kubeliais supjaustytus baravykus ir morkas, suberkite svogūnus, pagardinkite prieskoniais. Obuolį supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į keptuvę, supilkite grietinėlę, citrinų sultis, užvirinkite, įdėkite džiovintų slyvų. Patiekite su virtais ryžiais.