Sumaišiau visus produktus į vieną masę, iškepiau pyragą, paragavau ir supratau, kad tai gali būti tobulas pyragas, jei… Po kelių bandymų įsitikinau, kad supratau teisingai: moliūgų tarkius reikia būtinai nusausinti ir būtinai sumaišyti su cukrumi prieš dedant į tešlą.
Pyragas gaunasi labai drėgnas, moliūgai atsisluoksniuoja (tikiuosi matosi nuotraukoje), todėl išgaunami du skoniai. Ir dar vienas svarbus momentas – šiam pyragui reikia naudoti riebiąją kakavą, ant pakuotės ieškokite užrašo 20-22%.
Pyragui reikės:
5 didesnių kiaušinių
1 st. rudojo cukraus (galima keisti baltuoju)
2 v.š. balto cukraus
1 st. kvietinių miltų
300-400 g smulkiai tarkuoto moliūgo
2 v.š. kakavos
1 a.š. cinamono
1 a.š. sodos
2 v.š. obuolių acto
Pirmiausiai smulkiai sutarkuoju moliūgą, tarkius sudedu į koštuvą, jį kabinu virš kriauklės. Į kombaino indą įmušu kiaušinius ir jungiu greičiausią plakimo programą, laukiu, kol kiaušinių masė taps balta. Tuomet suberiu rudąjį cukrų ir vėl kelioms minutėms jungiu plakimą. Tuo tarpu moliūgo tarkius sudedu į gilų dubenį, suberiu du šaukštus balto cukraus ir sumaišau.
Puodelyje įbertą sodą po truputį užpilu actu.
Į kombaino indą suberiu miltus ir kakavą ir plaku tol, kol visi produktai susivienija. Tešlą pilu į indą su moliūgo tarkiais, supilu sodos ir acto mišinį, šaukštu sumaišau produktus ir gautą masę pilu į kepimo formą.
Kepu apie 45min. 180C.