6 porcijoms reikės:

Kepsniui:

1,2 kg kiaulienos kumpio arba sprandinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
keletas rozmarino,
čiobrelių,
šalavijų šakelių,
5 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus.

Padažui:

2 citrinos,
4 smulkūs svogūnai,
2 skiltelės česnako,
400 g salierų stiebų,
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
200 ml sauso balto vyno,
300 ml mėsos sultinio,
1 valg.šaukštas krakmolo,
druskos, maltų juodųjų pipirų,
2 pomidorai,
truputis krapų,
šalavijų,
svogūnų laiškų.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, pasūdykite, apibarstykite pipirais. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Sumaišykite su 4 valg. šaukštais alyvuogių aliejaus. Aliuminio folijos lakštą ištepkite 1 valg.šaukštu aliejaus, išdėkite mėsą ir aptepkite aliejumi su žalumynais.

Mėsą susukite į foliją ir kepkite orkaitėje 70 min. Citrinas nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite. Atpjaukite 2-3 plonus griežinėlius, kiekvieną perpjaukite į 4 dalis ir padėkite į šaldytuvą.

Likusias citrinas nulupkite, minkštimą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną, salierus ir česnaką irgi smulkiai supjaustykite.

Svogūną ir česnaką pakepinkite alyvuogių aliejuje, sudėkite citrinas ir salierus. Lengvai pakepinus, supilkite sultinį ir vyną ir patroškinkite dar 10 min. Padažą sutirštinkite krakmolu, pasūdykite, įberkite pipirų. Pomidorus keletui sekundžių panardinkite į verdantį vandenį, ištraukite, apipilkite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę.

Minkštimą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į padažą. Iškepusią mėsą išimkite iš orkaitės, atsargiai išvyniokite, supjaustykite 1 cm storio riekelėmis. Išdėkite į indą, apliekite padažu. Papuoškite krapais, šalavijų lapeliais, svogūnų laiškais ir likusiais citrinų gabalėliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)