Gardūs troškiniai ir salotos žiemai I

 (18)
Cukinijų užkandėlei paruošti reikės 1 kg cukinijų, po 0,5 kg morkų, paprikų, svogūnų, obuolių, 1 stiklinės aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties, vandens.
Cukinijos
Cukinijos
© Corbis/Scanpix

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepkite su aliejumi. Į juos sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas cukinijas ir dar truputį patroškinkite. Baigiant troškintis, sudėkite supjaustytus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties. Supilkite likusį aliejų, įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės obuoliai. Karštą užkandėlę sukrėskite į paruoštus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Burokėlių salotos su obuoliais

3 kg virtų burokėlių, 3 kg virtų morkų, 3 kg rūgščių obuolių, 1,5 kg svogūnų, 1 l aliejaus, 6 laurų lapeliai, druskos, pipirų.

Burokėlius, morkas ir obuolius stambiai sutarkuokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepkite su aliejumi. Viską sumaišykite, užpilkite aliejumi, įberkite druskos, pipirų, įdėkite laurų lapelius ir troškinkite 25 min. Karštas salotas sudėkite į užsukamus stiklainius.

Morkų mišrainė su pupelėmis

4 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 l pupelių, aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, muskatų, imbiero, cinamono, vandens.

Morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus – kubeliais ir apkepkite aliejuje, pabarstykite druska ir cukrumi. Tada įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol morkos suminkštės. Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje ir suberkite į troškinamas morkas. Įberkite prieskonių ir troškinkite dar 5 min. Sukrėskite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Šparaginių pupelių mišrainė

1 kg šparaginių pupelių, 0,5 kg svogūnų, 0,5 kg morkų, 2–3 paprikos, aliejaus, 1 l pomidorų padažo, 3 šaukštai cukraus, 8 šaukštai 9 proc. acto, laurų lapelių, petražolių, pipirų.

Pupeles virkite 10 min. Susmulkintus svogūnus ir morkas patroškinkite su aliejumi. Paprikas supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite, supilkite actą, pomidorų padažą, įberkite cukraus bei prieskonių ir troškinkite 15 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Bus daugiau.

„Savaitė“
Registruoti (0) Anonimiški (18)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Konkursas: „Gardžiausias vasaros desertas su uogomis“

Vasarai pažėrus pirmųjų uogų, kviečiame pasidalinti savo geriausiais receptais su DELFI skaitytojais ir sudalyvauti konkurse „Gardžiausias vasaros desertas su uogomis“.

Namų aludaris A. Jučas apie lietuvišką alų: atsirita nauja banga (12)

„Noras kurti bei pomėgis eksperimentuoti paskatino imtis ne visiems suprantamo hobio – namų aludarystės“, - sako alytiškis Andrius Jučas, kuris jau kelerius metus verda alų savo daugiabučio virtuvėje. Pernai laimėjęs „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ skelbtą namų aludarių konkursą, šiemet alytiškis jau džiaugiasi, kad jo alaus gali paragauti daugiau žmonių.

202 profesionalai išrinko geidžiamiausią 2015 m. šampaną pasaulyje (5)

Prestižinis, visame pasaulyje žinomas žurnalas „Drinks International“ antrus metus iš eilės rengė Geidžiamiausio pasaulyje šampano konkursą. 202 profesionalai — someljė, konsultantai, žurnalistai, analitikai, pirkėjai — geriausią gėrimą rinko atsižvelgdami į tokius kriterijus kaip šampano kokybė, vartotojų skonio atitikimas, dizainas ir kt. Pirmąją vietą laimėjo subtiliu skoniu išsiskiriantis bei tradicijas simbolizuojantis „Bollinger“ šampanas, šiandien tapęs neatskiriama Džeimso Bondo filmų dalimi.

Kaip teisingai sušaldyti braškes žiemai (48)

Lietuvių pomėgis vasarą valgyti daug braškių yra ne tik malonus, bet ir labai naudingas organizmui. Braškės yra ypatingos uogos, pasižyminčios itin gausiu antioksidantų, magnio ir vitamino C kiekiu.

Išmėginkite: mėsos suši (4)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano geriausias vasaros receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!