Gardūs troškiniai ir salotos žiemai I

 (18)
Cukinijos
Cukinijos
© Corbis/Scanpix

Cukinijų užkandėlei paruošti reikės 1 kg cukinijų, po 0,5 kg morkų, paprikų, svogūnų, obuolių, 1 stiklinės aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties, vandens.

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepkite su aliejumi. Į juos sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas cukinijas ir dar truputį patroškinkite. Baigiant troškintis, sudėkite supjaustytus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties. Supilkite likusį aliejų, įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės obuoliai. Karštą užkandėlę sukrėskite į paruoštus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Burokėlių salotos su obuoliais

3 kg virtų burokėlių, 3 kg virtų morkų, 3 kg rūgščių obuolių, 1,5 kg svogūnų, 1 l aliejaus, 6 laurų lapeliai, druskos, pipirų.

Burokėlius, morkas ir obuolius stambiai sutarkuokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepkite su aliejumi. Viską sumaišykite, užpilkite aliejumi, įberkite druskos, pipirų, įdėkite laurų lapelius ir troškinkite 25 min. Karštas salotas sudėkite į užsukamus stiklainius.

Morkų mišrainė su pupelėmis

4 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 l pupelių, aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, muskatų, imbiero, cinamono, vandens.

Morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus – kubeliais ir apkepkite aliejuje, pabarstykite druska ir cukrumi. Tada įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol morkos suminkštės. Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje ir suberkite į troškinamas morkas. Įberkite prieskonių ir troškinkite dar 5 min. Sukrėskite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Šparaginių pupelių mišrainė

1 kg šparaginių pupelių, 0,5 kg svogūnų, 0,5 kg morkų, 2–3 paprikos, aliejaus, 1 l pomidorų padažo, 3 šaukštai cukraus, 8 šaukštai 9 proc. acto, laurų lapelių, petražolių, pipirų.

Pupeles virkite 10 min. Susmulkintus svogūnus ir morkas patroškinkite su aliejumi. Paprikas supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite, supilkite actą, pomidorų padažą, įberkite cukraus bei prieskonių ir troškinkite 15 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Bus daugiau.

„Savaitė“
 
18
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Varškės apkepas su obuoliais

2014 spalio mėn. 19 d. 00:00
Turite obuolių? Išsikepkite su jais varškės apkepą.

Pyragas su cukinijomis ir pomidorais (2)

2014 spalio mėn. 18 d. 00:00
Mėgstate daržoves - puikus pyragas, kurį galite, žinoma, paskaninti ir mėsa, pavyzdžiui, kumpio gabaliukais.

Gastronominės mados tendencijos: ką rinksimės kitąmet? (2)

2014 spalio mėn. 17 d. 11:51
Gastronominės mados tendencijos: ką rinksimės kitąmet?
Bendrovės nuotr.
Ne tik garsiausi pasaulio, bet ir Lietuvos virtuvės šefai domisi vyraujančiomis gastronominės mados tendencijomis ir stengiasi jas pritaikyti bei pasiūlyti klientams. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė ir žinoma virtuvės šefė Liucija Makovska teigia, kad nors visame pasaulyje tendencijos skiriasi, į Lietuvą jos dažniausiai atkeliauja iš Skandinavijos šalių, kuriose itin populiari vištiena, žuvis, šviežios daržovės bei kiti, sveikos gyvensenos mitybai priklausantys maisto produktai.

Greitai ir nesunkiai pagaminami florentinai

2014 spalio mėn. 17 d. 10:36
Norite greito deserto? Pasigaminkite itališkų florentinų.

Privaloma žinoti visiems: etiketas restorane ir prie stalo (63)

2014 spalio mėn. 15 d. 00:01
Sakoma, kad žmones sutinka pagal išvaizdą, o palydi pagal protą. Tačiau jūsų elgesys ir manieros prie stalo taip pat gali daug ką pasakyti apie jus. Ar tikrai žinome, kaip (ir kodėl) reikėtų elgtis prie vaišių stalo.