Gardūs troškiniai ir salotos žiemai I

 (18)
Cukinijų užkandėlei paruošti reikės 1 kg cukinijų, po 0,5 kg morkų, paprikų, svogūnų, obuolių, 1 stiklinės aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties, vandens.
Cukinijos
Cukinijos
© Corbis/Scanpix

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepkite su aliejumi. Į juos sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas cukinijas ir dar truputį patroškinkite. Baigiant troškintis, sudėkite supjaustytus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties. Supilkite likusį aliejų, įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės obuoliai. Karštą užkandėlę sukrėskite į paruoštus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Burokėlių salotos su obuoliais

3 kg virtų burokėlių, 3 kg virtų morkų, 3 kg rūgščių obuolių, 1,5 kg svogūnų, 1 l aliejaus, 6 laurų lapeliai, druskos, pipirų.

Burokėlius, morkas ir obuolius stambiai sutarkuokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepkite su aliejumi. Viską sumaišykite, užpilkite aliejumi, įberkite druskos, pipirų, įdėkite laurų lapelius ir troškinkite 25 min. Karštas salotas sudėkite į užsukamus stiklainius.

Morkų mišrainė su pupelėmis

4 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 l pupelių, aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, muskatų, imbiero, cinamono, vandens.

Morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus – kubeliais ir apkepkite aliejuje, pabarstykite druska ir cukrumi. Tada įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol morkos suminkštės. Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje ir suberkite į troškinamas morkas. Įberkite prieskonių ir troškinkite dar 5 min. Sukrėskite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Šparaginių pupelių mišrainė

1 kg šparaginių pupelių, 0,5 kg svogūnų, 0,5 kg morkų, 2–3 paprikos, aliejaus, 1 l pomidorų padažo, 3 šaukštai cukraus, 8 šaukštai 9 proc. acto, laurų lapelių, petražolių, pipirų.

Pupeles virkite 10 min. Susmulkintus svogūnus ir morkas patroškinkite su aliejumi. Paprikas supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite, supilkite actą, pomidorų padažą, įberkite cukraus bei prieskonių ir troškinkite 15 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Bus daugiau.

„Savaitė“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Tiesiog nuodėmingai skanu: 3 receptai su moliūgais (2)

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen, šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

Kaip gardžiai paruošti bulves: specialisto patarimai (5)

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų, sakoma pranešime spaudai. Tačiau kulinarai neskuba šios daržovės nurašyti. Pasak jų, yra daug bulvių paruošimo būdų bei nemažai pagardų, kuriais paskanintos bulvės nustebins netikėtu skoniu. Kokie jie?

TOP 3 rugsėjo patiekalai: ir sveika, ir skanu

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“, o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus, sakoma pranešime spaudai.

Šildanti moliūgų sriuba

Gaminimo laikas: 50 min Porcijų skaičius: 4 Kcal: 264