Cukinijų užkandėlei paruošti reikės 1 kg cukinijų, po 0,5 kg morkų, paprikų, svogūnų, obuolių, 1 stiklinės aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties, vandens.
Cukinijos
© Corbis/Scanpix

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepkite su aliejumi. Į juos sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas cukinijas ir dar truputį patroškinkite. Baigiant troškintis, sudėkite supjaustytus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties. Supilkite likusį aliejų, įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės obuoliai. Karštą užkandėlę sukrėskite į paruoštus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Burokėlių salotos su obuoliais

3 kg virtų burokėlių, 3 kg virtų morkų, 3 kg rūgščių obuolių, 1,5 kg svogūnų, 1 l aliejaus, 6 laurų lapeliai, druskos, pipirų.

Burokėlius, morkas ir obuolius stambiai sutarkuokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepkite su aliejumi. Viską sumaišykite, užpilkite aliejumi, įberkite druskos, pipirų, įdėkite laurų lapelius ir troškinkite 25 min. Karštas salotas sudėkite į užsukamus stiklainius.

Morkų mišrainė su pupelėmis

4 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 l pupelių, aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, muskatų, imbiero, cinamono, vandens.

Morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus – kubeliais ir apkepkite aliejuje, pabarstykite druska ir cukrumi. Tada įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol morkos suminkštės. Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje ir suberkite į troškinamas morkas. Įberkite prieskonių ir troškinkite dar 5 min. Sukrėskite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Šparaginių pupelių mišrainė

1 kg šparaginių pupelių, 0,5 kg svogūnų, 0,5 kg morkų, 2–3 paprikos, aliejaus, 1 l pomidorų padažo, 3 šaukštai cukraus, 8 šaukštai 9 proc. acto, laurų lapelių, petražolių, pipirų.

Pupeles virkite 10 min. Susmulkintus svogūnus ir morkas patroškinkite su aliejumi. Paprikas supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite, supilkite actą, pomidorų padažą, įberkite cukraus bei prieskonių ir troškinkite 15 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Bus daugiau.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Ar kada susimąstėte, kaip iš tiesų dirba „Palangos bobutės“ (35)

300 kvadratinių metrų dydžio butas vasarai Palangoje jau atgyvena, sako „Ober-Haus“ Vakarų...

Kaip iš tikrųjų atrodo gyvenimas Rusijos glūdumoje (27)

Švintant saulei Jevdokimovas, kaimas Rusijos glūdumoje, tingiai bunda iš miego ir nyra iš trobas...

Naktinis reidas Vilniuje: nepilnametis prie vairo ir nuo dėmesio į krūmus sprukęs doras jaunuolis

Naktinis reidas Vilniuje prasidėjo iškart pričiuptais dviem vairuotojo pažymėjimų...

Po lietaus dalis sostinės gyventojų liko be elektros (29)

Į DELFI redakciją šeštadienio vakarą kreipėsi vilnietis, kurio teigimu, pusė sostinės...

Pridarytas klaidas išvardijęs D. Adomaitis pasiūlė priprasti prie tokio L. Lekavičiaus žibėjimo specialiai Krepšinis.lt iš Rygos (83)

Lietuvos krepšininkai galėjo savo kailiu patirti, kokį potencialą turi ši „auksine karta“...

Nematomi žvalgybininkų karai, pinigai ir naujas ginklas – moterys (88)

Mečys Laurinkus – pirmasis Nepriklausomos Lietuvos žvalgybos vadas. Koks šio profesionalo...

Latvijos talentų nesulaikiusi Lietuvos rinktinė kapituliavo Rygoje (1126)

Kontrolinėse rungtynėse Rygoje Europos čempionatui besirengianti Lietuvos rinktinė pralaimėjo...

Kaip iš siaubo filmo: Baltimorės monstras pardavinėjo aukų kūnus užkandinėje (53)

Neseniai mirė žudikas maniakas Josephas Roy’us Metheny’is, dažnai vadinamas Baltimorės...

Profesinė liga baigėsi kankinimo prietaisą primenančiame vežimėlyje (86)

Lazdomis varomas invalido vežimėlis . Kai kam jis panašus į kankinimo prietaisą, bet vos...

Atrodo paprasta, bet efektyvu: kaip miestai gelbėjasi nuo nepakeliamos kaitros (5)

Didmiesčiai visame pasaulyje ieško būdų, kaip išgyventi vasarą ir išsaugoti gyvybes. Kovoje su...