Gardūs troškiniai ir salotos žiemai I

 (18)
Cukinijų užkandėlei paruošti reikės 1 kg cukinijų, po 0,5 kg morkų, paprikų, svogūnų, obuolių, 1 stiklinės aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties, vandens.
Cukinijos
© Corbis/Scanpix

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepkite su aliejumi. Į juos sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas cukinijas ir dar truputį patroškinkite. Baigiant troškintis, sudėkite supjaustytus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties. Supilkite likusį aliejų, įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės obuoliai. Karštą užkandėlę sukrėskite į paruoštus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Burokėlių salotos su obuoliais

3 kg virtų burokėlių, 3 kg virtų morkų, 3 kg rūgščių obuolių, 1,5 kg svogūnų, 1 l aliejaus, 6 laurų lapeliai, druskos, pipirų.

Burokėlius, morkas ir obuolius stambiai sutarkuokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepkite su aliejumi. Viską sumaišykite, užpilkite aliejumi, įberkite druskos, pipirų, įdėkite laurų lapelius ir troškinkite 25 min. Karštas salotas sudėkite į užsukamus stiklainius.

Morkų mišrainė su pupelėmis

4 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 l pupelių, aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, muskatų, imbiero, cinamono, vandens.

Morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus – kubeliais ir apkepkite aliejuje, pabarstykite druska ir cukrumi. Tada įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol morkos suminkštės. Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje ir suberkite į troškinamas morkas. Įberkite prieskonių ir troškinkite dar 5 min. Sukrėskite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Šparaginių pupelių mišrainė

1 kg šparaginių pupelių, 0,5 kg svogūnų, 0,5 kg morkų, 2–3 paprikos, aliejaus, 1 l pomidorų padažo, 3 šaukštai cukraus, 8 šaukštai 9 proc. acto, laurų lapelių, petražolių, pipirų.

Pupeles virkite 10 min. Susmulkintus svogūnus ir morkas patroškinkite su aliejumi. Paprikas supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite, supilkite actą, pomidorų padažą, įberkite cukraus bei prieskonių ir troškinkite 15 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Bus daugiau.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Skaniosios tuno salotos

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Giedrei ir laukiame jūsų receptų.

Cukinijos blyneliai

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Eglei ir laukiame jūsų receptų.

Varškės užtepėlė su žalumynais (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Julijai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinės Cezario salotos (3)

Cezario salotos pažįstamos daugeliui, tačiau, ar žinote, kokia yra šių salotų istorija bei tradicinis paruošimo būdas?

Beatos receptas: supermišrainė į darbą (22)

Jei jūsų šaldiklyje, kaip ir mano, visada savo pasirodymą paruošusios sėdi ir eilės laukia šaldytos daržovės, o virti burokėliai yra ne šaldytuvo svečiai, bet nuolatiniai gyventojai, tai šią mišrainę pagaminti galėsite bet kada. Be papildomų vizitų į parduotuvę ar pas kaimynę.