Gardūs troškiniai ir salotos žiemai I

 (18)
Cukinijos
Cukinijos
© Corbis/Scanpix

Cukinijų užkandėlei paruošti reikės 1 kg cukinijų, po 0,5 kg morkų, paprikų, svogūnų, obuolių, 1 stiklinės aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties, vandens.

Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepkite su aliejumi. Į juos sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, kubeliais supjaustytas paprikas ir troškinkite, kol daržovės suminkštės. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas cukinijas ir dar truputį patroškinkite. Baigiant troškintis, sudėkite supjaustytus obuolius, įberkite druskos, cukraus, pipirų, citrinų rūgšties. Supilkite likusį aliejų, įpilkite truputį vandens ir troškinkite, kol suminkštės obuoliai. Karštą užkandėlę sukrėskite į paruoštus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Burokėlių salotos su obuoliais

3 kg virtų burokėlių, 3 kg virtų morkų, 3 kg rūgščių obuolių, 1,5 kg svogūnų, 1 l aliejaus, 6 laurų lapeliai, druskos, pipirų.

Burokėlius, morkas ir obuolius stambiai sutarkuokite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepkite su aliejumi. Viską sumaišykite, užpilkite aliejumi, įberkite druskos, pipirų, įdėkite laurų lapelius ir troškinkite 25 min. Karštas salotas sudėkite į užsukamus stiklainius.

Morkų mišrainė su pupelėmis

4 kg morkų, 1 kg svogūnų, 1 l pupelių, aliejaus, druskos, cukraus, pipirų, muskatų, imbiero, cinamono, vandens.

Morkas supjaustykite šiaudeliais, svogūnus – kubeliais ir apkepkite aliejuje, pabarstykite druska ir cukrumi. Tada įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol morkos suminkštės. Pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje ir suberkite į troškinamas morkas. Įberkite prieskonių ir troškinkite dar 5 min. Sukrėskite į iškaitintus stiklainius ir tuoj pat sandariai uždarykite.

Šparaginių pupelių mišrainė

1 kg šparaginių pupelių, 0,5 kg svogūnų, 0,5 kg morkų, 2–3 paprikos, aliejaus, 1 l pomidorų padažo, 3 šaukštai cukraus, 8 šaukštai 9 proc. acto, laurų lapelių, petražolių, pipirų.

Pupeles virkite 10 min. Susmulkintus svogūnus ir morkas patroškinkite su aliejumi. Paprikas supjaustykite kubeliais. Viską sumaišykite, supilkite actą, pomidorų padažą, įberkite cukraus bei prieskonių ir troškinkite 15 min. Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.

Bus daugiau.

„Savaitė“
 
18
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Apdovanojimus pasaulyje skinantis lietuvių gamintojas sukūrė originalių skonių šokoladą (14)

2014 lapkričio mėn. 20 d. 17:08
Šokolado manufaktūra „Chocolate Naive“ jau pristačiusi savo naująją šokoladų kolekciją Jungtinės Amerikos Valstijose, Paryžiuje ir Amsterdame kviečia šalies smaližius susipažinti su „Mulate“ šokoladais visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Europiečiui egzotiniais skoniais pasižyminti naujoji šio lietuvių gamintojo šokolado produkcija yra pirmoji Lietuvoje, kuri gaminama tik iš ekologiškų ingridientų.

Konkursui: mano sveikiausia duona (4)

2014 lapkričio mėn. 18 d. 19:29
DELFI skaitytojo Leono duonos receptas konkursui „Mano gardžiausia naminė duona“. Dalyvaukite ir jūs!

Konkursui: kelių grūdų duona su grikių mirkiniu (1)

2014 lapkričio mėn. 19 d. 09:00
Konkursui: kelių grūdų duona su grikių mirkiniu
Asmeninio archyvo nuotr.
Pristatau savo duonos receptą. Nesu profesionalus kepėjas, bet jau ne vienerius metus kepuosi savo duoną ir eksperimentuoju su įvairiomis kombinacijomis. Pateiktas receptas naujokams gal kiek per sudėtingas, bet yra mano pačio kūrybos. Ši duona pasižymi sodriu skoniu su vos jaučiama rūgštele ir gana ryškiu grikių prieskoniu. Dominuojantis skonis kviečių, tačiau galima jausti ir speltos kvapnumą.

Greitas desertas „Tiramisu dailiai figūrai“ (2)

2014 lapkričio mėn. 19 d. 00:02
Porcijoje – 114 kalorijų. Devynias porcijas paruošite per 20 minučių.

Gardus desertas: riešutų sviesto džiaugsmas (3)

2014 lapkričio mėn. 18 d. 00:00
Paruošite devynias porcijas. Vienoje porcijoje bus apie 175 kalorijas. Paruošimo laikas – iki 20 minučių.