Reikės:

500 g jautienos faršo
500 g kiaulienos faršo
150 g baltos duonos
70 ml pieno
2 kiaušinių trynių
100 g cukinijos
1 svogūno
2 skiltelės česnako
1 sauja petražolių
Druskos pagal skonį
Juodųjų maltų pipirų pagal skonį

Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, minkštimą supjaustykite kubeliais ir 7 – 10 min. pamirkykite piene. Svogūną smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite tarka, susmulkinkite česnaką.

Kuo smulkiau supjaustykite petražoles. Sumaišykite petražoles su smulkintais svogūnais ir česnakais, dar kartą viską susmulkinkite peiliu, kad masė būtų praktiškai košelės konsistencijos.

Sumaišykite jautienos ir kiaulienos faršą, paskui sumaišykite su petražolių, svogūnų ir česnakų mase. Sudėkite piene išmirkytus duonos gabalėlius, trynius ir 3 – 4 šaukštus vandens. Įberkite druskos, pipirų, viską kruopščiai išmaišykite.

Suminkykite iš faršo didelį gumulą ir kelis kartus meskite jį ant stalo. Paskui įdėkite kotletų tešlą į indą, uždenkite ir 30 minučių įdėkite į šaldytuvą.

Sumaišykite faršą su tarkuota ir nusunkta cukinija, kruopščiai išminkykite. Šlapiomis rankomis suformuokite kotletus, apvoliokite miltuose.

Keptuvėje įkaitinkite sviestą, ant kaitrios viryklės apkepkite kotletus iš abiejų pusių, kol  apskrus, paskui sumažinkite kaitrumą, Uždenkite keptuvę dangčiu ir pavartydami kepkite kotletus, kol iškeps.

Patiekite su šviežiomis daržovėmis ir bulvių koše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)