Anot mitybos specialistų, neverta ieškoti mažesnio riebumo riešutų sviesto. Du valgomieji šaukštai įprasto riešutų sviesto turi 210 kalorijų.

O sumažinto riebumo apie 200 kalorijų.

Dietologė Betha Warren tikina: „Kai bendrovės sumažina gaminamų produktų riebumą, jie prideda daugiau cukraus, pavyzdžiui, kukurūzų sirupo ir priedų, kad pagerintų produkto skonį ir tekstūrą“. Geriausia rinkti tą riešutų sviestą, kuriame yra tik du ingredientai: žemės riešutai ir druska.

Reikės:


100 g cukraus pudros,
85 g medaus,
95 g riešutų sviesto,
95 g ryžių spragėsių.

Ištirpinkite cukraus pudrą, medų ir riešutų sviestą keptuvėje. Cukraus pudra saldėsiui suteiks trapumo ir traškumo. Įmaišykite spragintus ryžius į tirpintą masę. Tuomet suverskite ir paskleiskite pasirinkto dydžio skardelėje. Dėkite per naktį į šaldytuvą. Prieš patiekiant ant stalo, ištraukite iš šaldytuvo ir leiskite pusvalandį pastovėti. Tuomet pjaustykite ir gardžiuokitės. Skanaus!