Reikės:

– 300 g kvietinių miltų
– 200 g pievagrybių
– 1 kiaušinis
– 400 ml kefyro arba raugintų pasukų
– ¼ a. š. sodos
– ¼ a. š. cukraus
– grietinės

1. Pamirkę šaltame vandenyje ir nuplovę pievagrybius, apkepame aliejuje, apibarstę universaliu prieskoniu mišiniu.

2. Kitame inde išplakame kiaušinį, supilame kefyrą arba raugintas pasukas ir vėl gerai išplakame.

3. Įberiame cukraus, sodos ir vėl suplakame.

4. Palaipsniui beriame miltus ir vis plakame.

5. Į vientisą masę supilame pakepintus grybus kartu su aliejumi ir gerai išmaišome.

6. Jei masė skystoka, dar įberiame miltų.

7. Imame plokščią keptuvę, pilame aliejaus, jį įkaitiname ir šaukštu formuojame blynus.

8. Gražiai apskrudus blynų apačiai, juos apverčiame.

9. Iškeptus pagardiname grietine ir nešame į stalą.

SKANAUS linki
Regina Ž.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)