Šiemet jau spėjau ne tik pagaminti, bet ir nufotografuoti paruoštus kotus, taigi prisėdau ir aprašyti rauginimo eigą.Rauginti žiedkočiai, kaip ir marinuoti, puikiai tinka garnyrams, ypač grilio patiekalams. Juos su malonumu valgome, pakabindami sūrio padažą, ar tiesiog vienus, kai norisi aštraus ir pikantiško užkandžio.

Žiedkočius perplaunu po šaltu vandeniu, nupjaunu žiedyną, kad liktų tik kotai. Juos sudedu į 3l stiklainius, negrūdant, kad liktų oro tarpai. Tuomet į kiekvieną trilitrį dedu

2-3 džiovintus čili pipirus
3 v.š. rupios druskos

ir užpilu šiltu vandeniu iki pat stiklainio viršaus. Dengiu plastikiniais dangteliais ir iškarto nešu į rūsį.

Žiedkočiai įrūgsta per 1-2mėn.

Likusių žiedynų irgi neišmetu, sumalu virtuvinio kombaino peiliais ir sudedu į nedidelę tarą, laikau šaldytuve. Maltais žiedais gardinu kepamą paukštieną ar patepu keptą juodą duoną.