Produktai:

4 kg šviežių agurkų,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė acto (9 proc.),
1 stiklinė aliejaus,
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštai druskos,
3 skiltelės česnako.

Kaip gaminti:

Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus, perpjaukite išilgai į keturias dalis. Česnakus sutarkuokite smulkia tarka. Pasigaminkite marinatą iš cukraus, acto, aliejaus, druskos ir pipirų – viską sumaišykite, bet nekaitinkite.

Agurkus sumaišykite su česnakais ir marinatu. Palaikykite šaltoje vietoje mažiausiai 7 val., geriausia – visą naktį. Paskui sudėkite agurkus į stiklainius, užpilkite susidariusiu skysčiu.

Agurkus galima valgyti po 7 – 12 val. Juos galima užsukti žiemai, 10 min. sterilizavus stiklainius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)