Produktai:
4 kg šviežių agurkų,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė acto (9 proc.),
1 stiklinė aliejaus,
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštai druskos,
3 skiltelės česnako.
Kaip gaminti:
Agurkus nuplaukite, nupjaustykite galiukus, perpjaukite išilgai į keturias dalis. Česnakus sutarkuokite smulkia tarka. Pasigaminkite marinatą iš cukraus, acto, aliejaus, druskos ir pipirų – viską sumaišykite, bet nekaitinkite.
Agurkus sumaišykite su česnakais ir marinatu. Palaikykite šaltoje vietoje mažiausiai 7 val., geriausia – visą naktį. Paskui sudėkite agurkus į stiklainius, užpilkite susidariusiu skysčiu.
Agurkus galima valgyti po 7 – 12 val. Juos galima užsukti žiemai, 10 min. sterilizavus stiklainius.