2 kg moliūgo nulupu, išsėklinu, supjaustau kubeliais, suvynioju į foliją.

2 kg bulvių nulupu, irgi pjaustau kubeliais, ir visas kartu suvynioju į foliją.

Viską kraunu orkaitėje ant grotelių ir kepu apie 30 min. 200 C. Leidžiu folijai atvėsti ir išpakuoju daržoves. Dedu į dubenį ir paleidžiu į darbą plaktuvą, masėje neturi likti gumuliukų. Tada įmušu 5 kiaušinius.
Gerai išmaišau dideliu šaukštu ir palaipsniui suberiu apie 1 kg miltų ir
300 g krakmolo.

Proporcijos apytikslės, miltų gali reikėti ir daugiau, todėl pasiruošiu 2 kg pakelį, jeigu ką. Kai jau tešla nebelips prie rankų, valgomuoju šaukštu kabinu tešlos, miltuotom rankom volioju nedidelius kukulaičius ir sandėliuoju ant pjaustymo lentos, pabarstytos miltais.

Užkaičiu vandenį puode, pasūdau. Prieš dedant kukuliukus į verdantį vandenį, įspaudžiu pirštu duobutę. Kai kukulaičiai iškyla į vandens paviršių, leidžiu dar pasimaudyti apie 5 minutes ir pilu visą turinį į koštuvą. Tiekiu lėkštėse, į kurias dedu po šaukštelį sviesto ir šaukštą grietinės, dedu karštus kukulius ir ant stalo.

Patarimas – kad nesiterliot su lipdymu. Kad kukuliai nesuliptų šaldiklyje, likusią tešlą formuoju „dešromis“ kepimo popieriuje arba maistinėje plėvelėje. Prieš gaminant išvynioju, aštriu peiliu supjaustau skrituliukais ir verdu net neatšildžiusi, skoninės savybės išlieka tokios pačios, kaip ir šviežiai pagamintų.