N. Juchnevič teigia, jog tendencija gaminti desertus, kurių nereikia kepti, atkeliavo kartu su veganiško maisto kultūra ir įvairiomis dietomis: „Žmonės ėmė ieškoti būdų, kaip pasigaminti desertus be miltų, kiaušinių ar nenaudojant orkaitės. Tokie desertai taip pat nesudėtingai paruošiami bei sutaupo nemažai laiko, tad yra tikra palaima skubantiems. Tačiau pagrindinė jų populiarumo priežastis – išskirtinės skonio savybės – žmones traukia gurmaniški deriniai, naujos gaminimo technologijos, neišbandyti ingredientai.“

„Naujausios konditerijos tendencijos atkeliauja ir pas mus. Mūsų konditeriai bei technologai nuolatos degustuoja, ieško naujų skonių ir receptūrų, stebi pasaulines tendencijas. Pastebime, kad pirkėjų skonis labai pasikeitė, jie renkasi vis gurmaniškesnius desertus, nebijo eksperimentuoti, tad stengiamės kiekvieną sezoną jiems pasiūlyti kažką naujo“, – pasakoja kepyklų vadovė ir smalsaujantiems išbandyti pasigaminti sezono madingiausius desertus – pateikia tris receptus.

Sūrio ir moliūgo desertas

Sūrio pyragas – anokia čia naujiena, sakysite. Tačiau ar ragavote sūrio pyrago su moliūgais ir imbieru? Šis rudeniškas pyragas puikiai tiks pasisaldinti žvarbiais vakarais ar nustebinti net ir pačius išrankiausius svečius.

Jums reikės:

180 g maltų sausainių,
50 ml kokoso aliejaus,
6 šaukštų maskarponės sūrio,
vidutinio dydžio moliūgo,
100 g malto cinamono,
50 g malto imbiero,
25 g malto muškato,
arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto,
80 g balto šokolado.

Gaminimas

Išklokite pyragams skirtą skardą kepimo popieriumi. Orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, prieš tai išvalę sėklas, apie valandą kepkite moliūgo puseles. Smulkintuvu sumalkite sausainius iki trupinių, dėkite maskarponę ir iškepto moliūgo minkštimą.

Suberkite prieskonius, supilkite vanilės ekstraktą bei dar kartą viską gerai pertrinkite smulkintuvu, kol masė pasidarys tiršta, lipni, tinkanti formavimui. Tešlą sudėkite į kepimo indą, paskirstykite tolygiai. Ištirpinkite baltą šokoladą ir sumaišykite su šaukštu kokosų aliejaus, apliekite pyragą ir dėkite į šaldytuvą sustingti.

Šokoladiniai batonėliai

Šokoladas niekuomet neišeina iš mados, tačiau būtinai turite išmėginti nekeptą šokoladinį desertą. Jį galite patiekti kaip pyragą, taip pat supjaustyti, tarytum šokoladinius batonėlius.

Jums reikės:

180 g kokoso aliejaus,
110 g kokoso sviesto,
60 g kakavos miltelių,
80 ml klevų sirupo,
žiupsnelio druskos,
20 g džiovintų ar šaldytų uogų,
20 g smulkintų migdolų.

Gaminimas. Išklokite skardą kepimo popieriumi. Dubenėlyje virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpinkite kokoso sviestą ir aliejų, išmaišykite. Įsijokite kakavą, gerai išsukite. Tuomet supilkite sirupą, įberkite druskos, taip pat šaldytas ar džiovintas uogas bei migdolus. Masę gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo skardą ir, jei pageidaujate, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Dėkite į šaldytuvą sustingti. Sustingusius batonėlius apibarstykite kakavos milteliais.

Riešutų sviesto pyragas

Naujausi vėjai konditerijoje atnešė šiek tiek sūresnes skonio natas, ypač populiari sūdyta karamelė, šoninės juostelės apkeptos klevų sirupe, taip pat dažnas desertuose ir žiupsnelis jūros druskos. Nors riešutų sviestas dar nėra įprastas lietuviškam skoniui – šis ingredientas puikiai tinka pyragams kepti.

Jums reikės:

200 g smulkintų sausainių,
150 g cukraus pudros,
220 g sviesto,
200 g riešutų sviesto,
200 g juodo šokolado.

Gaminimas. Dubenyje ištirpinkite sviestą ir riešutų sviestą, suberkite smulkiai sutrupintus sausainius ir cukrų, gerai išmaišykite. Masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ištirpinkite šokoladą su šaukštu riešutų sviesto ir užpilkite ant pyrago skardoje. Dėkite į šaldytuvą sustingti.

Kai pabosta įprasti pyragai – išmėginkite, ką nors naujo. Nekepami desertai – vienas iš geriausių ir skaniausių būdų pasisaldinti dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)