Nors tie patys Gnocci iš esmės yra tiesiog virtiniai iš bulvių, panašius darydavo mums visiems mylimos močiutės vadinusios juos švilpikais, bulvių virtinukais. Tebūnie, kas primiršta šiandien atgimsta naujomis spalvomis, o mes įprastą bulvę pakeitėm saldesne ir padarėm virtinukus, kuriuos patieksim su padažu iš pomidorų.

Gnocchi 2-3 asmenims paruošti reikės:

1,5 vidutinio dydžio saldžių bulvių
30 g špinatų
~200g miltų
pipirų ir druskos.

Saldžias bulves reikia išsikepti orkaitėje ir tam prireiks apie 40 minučių (galite tai pasidaryti iš vakaro, nes bulvės bus reikalingos šaltos). Kepkite apie 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tiesiog įtrinkite aliejumi ir druska su pipirais.

Tuomet špinatus užpilame verdančiu vandeniu ir laikome kol suvys (gal ne pats teisingiausias pasakymas, bet manau supratote).

Kai jau visi ingridientai suruošti, sutriname bulvę (tiesiog šakute), sudedame špinatus ir viską sujungiame miltais (miltus pilame dalimis) minkydami iki vientisos masės.

Tuomet suformuojame pailgus tešlos ritinėlius ir tiesiog supjaustome norimo dydžio gabalėliais.

Susipjausčius visus virtinukus metame į verdantį, gerai pasūdytą vandenį ir verdami apie 2-3 minutes. Išvirtus galima valgyti ir tuoj pat, bet rasto recepto autorius siūlo juos apkepti, tad metame į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame, kol gražiai apskrus.

Padažui paruošti reikės:

skardinės konservuotų pomidorų
2 skiltelių česnako
2 šaukštų smulkintų šviežių čiobrelių
2 šaukštų smulkintų svogūno laiškų
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus

Alyvuogių aliejuje pakepinau smulkintas česnako skilteles, čiobrelius, svogūnų laiškus, supyliau konservuotus pomidorus ir ant silpnos ugnies pavirinau apie 5-7 minutes. Pagardinau druska, grūstais pipirais, džiovintais raudonėliais.