Gal jau nesyk kartosiuosi, bet, mano manymu, italų virtuvei taip išpopuliarėti padėjo magiški pavadinimai, kurie skamba taip mielai, kad paruoštą maistą norisi vadinti būtent taip, kaip skamba pas juos. Gnocchi, Rissoto, Pasta, Focaccia ir t,t. Šie pavadinimai nuvilnijo per visą margą pasaulį ir ne mažiau nei kokia coca cola yra žinomi daugiau ar mažiau kiekviename skersgatvyje, kur tik rasite žmonių.
© Bubblekitchen

Nors tie patys Gnocci iš esmės yra tiesiog virtiniai iš bulvių, panašius darydavo mums visiems mylimos močiutės vadinusios juos švilpikais, bulvių virtinukais. Tebūnie, kas primiršta šiandien atgimsta naujomis spalvomis, o mes įprastą bulvę pakeitėm saldesne ir padarėm virtinukus, kuriuos patieksim su padažu iš pomidorų.

Gnocchi 2-3 asmenims paruošti reikės:

1,5 vidutinio dydžio saldžių bulvių
30 g špinatų
~200g miltų
pipirų ir druskos.

Saldžias bulves reikia išsikepti orkaitėje ir tam prireiks apie 40 minučių (galite tai pasidaryti iš vakaro, nes bulvės bus reikalingos šaltos). Kepkite apie 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tiesiog įtrinkite aliejumi ir druska su pipirais.

Tuomet špinatus užpilame verdančiu vandeniu ir laikome kol suvys (gal ne pats teisingiausias pasakymas, bet manau supratote).

Kai jau visi ingridientai suruošti, sutriname bulvę (tiesiog šakute), sudedame špinatus ir viską sujungiame miltais (miltus pilame dalimis) minkydami iki vientisos masės.

Tuomet suformuojame pailgus tešlos ritinėlius ir tiesiog supjaustome norimo dydžio gabalėliais.

Susipjausčius visus virtinukus metame į verdantį, gerai pasūdytą vandenį ir verdami apie 2-3 minutes. Išvirtus galima valgyti ir tuoj pat, bet rasto recepto autorius siūlo juos apkepti, tad metame į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir kepame, kol gražiai apskrus.

Gardieji saldžiųjų bulvių ir špinatų virtinukai
© Bubblekitchen

Padažui paruošti reikės:

skardinės konservuotų pomidorų
2 skiltelių česnako
2 šaukštų smulkintų šviežių čiobrelių
2 šaukštų smulkintų svogūno laiškų
druskos, pipirų
alyvuogių aliejaus

Alyvuogių aliejuje pakepinau smulkintas česnako skilteles, čiobrelius, svogūnų laiškus, supyliau konservuotus pomidorus ir ant silpnos ugnies pavirinau apie 5-7 minutes. Pagardinau druska, grūstais pipirais, džiovintais raudonėliais.

Gardieji saldžiųjų bulvių ir špinatų virtinukai
© Bubblekitchen


Gardieji saldžiųjų bulvių ir špinatų virtinukai
© Bubblekitchen
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Ar tai jau ženklas? „Valstiečių“ ministerijoje atsirado postas buvusiai V. Tomaševskio bendražygei (19)

Žemės ūkio ministro, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ( LVŽS ) atstovo Broniaus...

Pasiruoškite: vaizdas sostinės gatvėse skirsis kaip diena ir naktis (10)

Pirmąsias rugsėjo savaites eismas sostinėje taps kur kas intensyvesnis – į gatves išvažiuos...

Laukiniai reklamos vakarai: feisbuko žvaigždėms – savos taisyklės (35)

Praėjusią savaitę nuskambėjusi istorija, kai Lietuvos bankas viešai pabarė feisbuko...

Kraupi moters išpažintis: brolis pirma pardavė kiemo draugams, o toliau prievartavo pats (198)

Nuo savo praeities ji bėgo ilgai ir baisią paslaptį slėpė ir nuo mylimųjų, ir nuo vaikų,...

„Islamo valstybės“ rėmėjai švenčia: juos žudydami mes darome jų vaikams paslaugą (117)

Naujienų agentūra „Amaq“ išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad teroristinė organizacija...

Darbdavių patyčias kentęs jaunuolis turi svarbų patarimą siekiantiems karjeros (21)

Sezoninis darbas jaunuoliams yra puiki galimybė užsidirbti, be to, anot specialistų tai labai...

K. Maksvytis: lietuviai Europos čempionate laimės medalius (5)

Europos krepšinio čempionatui besiruošianti Lietuvos rinktinė artėja link pasirengimo ciklo...

Mokslininkai išsiaiškino „magiškųjų grybų“ paslaptį (5)

Tyrėjams pavyko perprasti psichoaktyvios „ magišk ųjų grybų“ medžiagos – psilocibino –...

Jauniausia someljė Lietuvoje: senajai kartai alkoholis lygu girtuoklystei (24)

Jauniausia Lietuvos someljė Silvija Umaraitė jaučia, kaip auga konkurentų gretos. „Anksčiau...