Valgant juos ką tik iškeptus, skonis šiek tiek priminė čeburekus. Į mūsų tradicinius blynus šie panašūs tik tuo, kad yra apvalūs ir kepami keptuvėje, mieliau juos vadinčiau ne blynais, o paplotėliais.

Puikus užkandis, planuoju išbandyti įvairesnius įdarus. Kadangi neturėjau jokio padažo, tai man šie blyneliai pasirodė kiek per švelnaus skonio, tad kitą kartą dėčiau papildomai mėgstamų prieskonių.

Tešla gaunasi šiek tiek kaprizinga – lipnoka,perkeliant blyną į keptuvę prireikė šiek tiek kantrybės, nes keliose vietose vis prilipdavo prie pagrindo, kočiojant irgi, kai kuriose vietose įtrūko, bet čia ne problema, iškepus to nė nematyti! Asmeniškai man, skaniausia valgyti dar šiltus!

4 blynams reikės:

2 st. ( stiklinė 260 ml ) miltų;
1 st. virinto karšto vandens;
1 a.š. druskos;
1 st. smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų;
porą šaukštų sezamo aliejaus ( naudojau alyvuogių aliejų).

Eiga:

Į dubenį suberiame miltus, druską, pilame vandenį ir minkome apie 5 minutes. Suformuojame rutulį, apdengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui. Vėliau tešlą supjaustome į 4 dalis.

Imame vieną gabaliuką suformuojame rutuliuką ir rankomis suplojame, minkome ~20 cm skersmens apskritimą, aptepame alyvuogių (sezamo) aliejumi, dedame svogūno laiškus. Tešlą susukame į vyniotinį, o ta vyniotinį susukame į spiralę, rankomis suplojame ir atsargiai išminkome ~17 cm apskritimą. Tą patį padarome su likusiais trimis gabaliukais.

Į keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus, kepame ant vidutinės ugnies po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Iškepus dedame į lėkštę išklota popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų riebalus.

Skanaus!