Gaivus trešnių tortas

JUMS REIKĖS:

Biskvitui:

3 kiaušinių
3 šaukštų cukraus
3 šaukštų miltų

Kremo masei:

500 g grietinės
100 g cukraus
1 pakelio vyšninės želė
10 g želatinos
stiklinaitė šviežių išdorotų trešnių

GAMINIMO EIGA:

Biskvitas:

Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius gerai išplakti su cukrumi. Tuomet berti miltus ir gerai išmaišyti. Iki standumo išplaktus kiaušinių baltymus atsargiai šaukštu įmaišyti į trynių masę. Biskvitą kepti apvalioje formoje įkaitintoje 180°C orkaitėje apie 15 min. Iškepusį atvėsinti.

Kremo masė:

Želatiną užpilti apie 30 ml vandens ir palikti brinkti. Paruošti želė taip, kaip nurodyta ant pakelio, tik pilti dvigubai mažiau vandens, negu nurodyta (dažniausiai reikia 500 ml, tad tortui prireiks tik 250 ml). Palikti vėsti.

Grietinę gerai išplakti su cukrumi. Pilti gerai atvėsusią žele masę, išmaišyti. Tuomet dėti ištirpintą želatiną. Iki vientisos masės išmaišytą kremą pilti ant atvėsusio biskvito (geriausia daryti formoje su nuimamais kraštais). Į kremo masę gražiai išdėlioti trešnes be kauliukų. Tortą dėti į šaldytuvą, kad sustingtų (geriausia pernakt).

Agnė

Gaivus trešnių tortas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją