Jums reikės:
3 kiaušinių
3 apelsinų
370 g cukraus
3 valgomųjų šaukštų kepimo miltelių
300 g maltų migdolų
Kaip paruošti:
2 švariai nuplautus apelsinus dėkite į šaltą vandenį, palaukite, kol užvirs. Virkite dar 15 min., tada išimkite ir panardinkite į šaltą vandenį.
Atvėsusius vėl 15 min. pavirkite – žievelė nebus karti. Paruoštus apelsinus perpjaukite skersai, išimkite sėklas ir sumalkite virtuviniu kombainu (kartu su žievele).
Dubenyje išplakite kiaušinius ir 215 g cukraus, supilkite apelsinus bei maltus migdolus, įberkite kepimo miltelių, išmaišykite ir viską supilkite į kepimo formą. Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 1 val.
Nuo likusio apelsino nulupkite žievelę, ją susmulkinkite ir 5 min. pavirkite. Iš apelsino išspauskite sultis ir kaitinkite su 155 g cukraus, kol jis išsilydys, o sirupas sutirštės. Tada įdėkite susmulkintas žieveles ir apipilkite iškepusį pyragą.