Tešlai reikės:

300 g miltų
150 g sviesto
100 g cukraus
2 kiaušinių
Tarkuotos citrinos žievelės
Aliejaus

Įdarui reikės:

400 g agrastų
100 g braškių
300 g cukraus
5 kiaušinių
2 šaukštų grietinėlės

Kaip paruošti:

Atšaldytą sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais. Į dubenį berkite miltus, sudėkite cukrų, sviesto gabaliukus ir sutrinkite į trupinius.

Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išminkykite. Sudėkite citrinos žievelę, minkykite, kol tešla taps vientisa.

Suvoliokite į kamuolį ir palaikykite šaldytuve 1 val. Atšaldytą tešlą iškočiokite į ploną lakštą. Kepimo formą (išardomą ir geriau žemesniais kraštais) ištepkite aliejumi, į ją klokite tešlos lakštą, kad jis uždengtų dugną ir kraštus.

Paviršių subadykite šakute ir kepkite 15 min. iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Agrastus ir braškes virkite su cukrumi apie 10 min., kol suminkštės. Pusę agrastų masės perkoškite per sietelį. Kiaušinius išplakite su grietinėle, supilkite agrastų tyrę ir dar kartą išplakite.

Ant pagrindo krėskite agrastus, tada pilkite kiaušinių plakinį ir kepkite 30 min. Pyrago viršus turi būti visiškai sausas, bet neperkepęs. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Išimkite iš formos ir pjaustykite.