Gaivios salotos su braškėmis ir feta

 (1)
Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.
Gaivios salotos su braškėmis ir feta
© Recepto autorė

Užtruksite vos kelias minutes supjaustyti reikiamus ingredientus, sumaišyti padažą ir spalvingos salotos jau ant stalo.

Prie tokių salotų labai tiktų kepta žuvis, tokia kaip lašiša, pangasija ar panaši.

2 porcijoms reikės:

6 Iceberg salotos lapų
10 slyvinių pomidoriukų
nedidelis gabalėlis fetos sūrio
6 braškės
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balto vyno acto
keleto šviežio baziliko lapelių
druskos, pipirų

Gaminimas:

Salotų lapus supjaustome, dedame į 2 lėkštes arba į dubenį.

Pomidoriukus perpjauname perpus išilgai, dedame ant salotų lapų.

Fetos sūrį supjaustome gabalėliais, išdėliojame ant salotų.

Braškes supjaustome griežinėliais, dedame ant salotų.

Alyvuogių aliejų gerai sumaišome su vyno actu, kol gausime balšvą padažą, apipilame salotas. Pagardiname druska, pipirais ir baziliko lapeliais.

Jei nemėgstate alyvuogių aliejaus ir acto padažų, tuomet galite padažą pakeisti į alyvuogių aliejaus, garstyčių ir medaus padažą, kuris taip pat labai tinka prie šių salotų.

Receptas ir foto iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ypatingas uogų ir špinatų tortas (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.

Skaniausi vasaros pusryčiai (10)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Virginijai ir laukiame jūsų receptų.

Želė tortas su grietinėle

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Suktinukai su lašiša (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinė šaltiena su žirneliais

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.