Gaivios salotos su braškėmis ir feta

 (1)
Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.
Gaivios salotos su braškėmis ir feta
© Recepto autorė

Užtruksite vos kelias minutes supjaustyti reikiamus ingredientus, sumaišyti padažą ir spalvingos salotos jau ant stalo.

Prie tokių salotų labai tiktų kepta žuvis, tokia kaip lašiša, pangasija ar panaši.

2 porcijoms reikės:

6 Iceberg salotos lapų
10 slyvinių pomidoriukų
nedidelis gabalėlis fetos sūrio
6 braškės
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 valg. š. balto vyno acto
keleto šviežio baziliko lapelių
druskos, pipirų

Gaminimas:

Salotų lapus supjaustome, dedame į 2 lėkštes arba į dubenį.

Pomidoriukus perpjauname perpus išilgai, dedame ant salotų lapų.

Fetos sūrį supjaustome gabalėliais, išdėliojame ant salotų.

Braškes supjaustome griežinėliais, dedame ant salotų.

Alyvuogių aliejų gerai sumaišome su vyno actu, kol gausime balšvą padažą, apipilame salotas. Pagardiname druska, pipirais ir baziliko lapeliais.

Jei nemėgstate alyvuogių aliejaus ir acto padažų, tuomet galite padažą pakeisti į alyvuogių aliejaus, garstyčių ir medaus padažą, kuris taip pat labai tinka prie šių salotų.

Receptas ir foto iš Liucijos tinklaraščio www.lithuanianintheusa.com

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Mėgstamiausi lietuvių garnyrai

Vis labiau pasaulyje populiarėjančios sveikos mitybos tendencijos sumažino bulvių vartojimą ir Lietuvoje, tačiau keturi iš dešimties šalies gyventojų pagrindinio patiekalo vis dar neįsivaizduoja be gruzdintų, keptų, virtų bulvių ar jų košės.

Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.

Vištienos šašlykas iš orkaitės (3)

Žinoma, šašlykas, keptas gamtoje, visada gardesnis ir teikiantis daugiau malonių emocijų, tačiau ir keptas orkaitėje pavyksta ne ką prasčiau. Bandom!

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!