© Shutterstock nuotr.


Produktai:

6 vištienos filė (be odelės),
300 – 400 ml kokosų pieno,
1 kiaušinis,
1 sauja svogūnų laiškų,
1 sauja kalendros,
3 cm imbiero šaknies,
4 česnako skiltelės,
2 šaukštai manų kruopų,
2 šaukšteliai kario,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Susmulkinkite svogūnus (baltą dalį nupjaukite), kalendros šakelių stiebelius nupjaustykite. Sumalkite vištienos filė mėsmale su kalendros stiebeliais ir baltomis svogūnų dalimis.

2. Česnako skilteles ir imbiero šaknį nulupkite, smulkiai supjaustykite, sumaišykite ir padalinkite perpus. Pusę šios masės suberkite į faršą, įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, 1 šaukštelį kario, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite ir paikite pastovėti 15 – 30 min.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kepimo formą aukštais kraštais ištepkite aliejumi, rankas irgi pasitepkite aliejumi. Suvoliokite iš faršo graikinio riešuto dydžio frikadeles, sudėliokite jas į kepimo formą.

4. Pašaukite kepimo formą s frikadelėmis į orkaitę. Po 3 – 4 min. apverskite frikadeles ir dar 3 – 4 min. pakepkite.

5. Kol kepa frikadelės, puode įkaitinkite aliejų ir maišydami 1 min. pakepkite likusius svogūnus ir imbierus. Suberkite likusį karį, išmaišykite, po pusės min. supilkite kokosų pieną ir užvirinkite.

6. Užliekite mišiniu su kokosų pienu frikadeles, sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 140 laipsnių ir kepkite frikadeles 10 – 15 min. Per šį laiką vieną kartą išimkite kepimo formą ir pamaišykite padažą. Prieš patiekdami apibarstykite žalumynais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Neseniai po rekonstrukcijos atidarytoje „Maximoje“ – sujudimas: evakuojami pirkėjai (135)

Vilniuje vos prieš dešimt dienų po keturis mėnesius trukusio atnaujinimo atidarytoje Mindaugo g....

Artėja visiškas Saulės užtemimas: kaip į tai reaguos gyvybė Žemėje (46)

Veikiausiai girdėjote, kad rugpjūčio 21 dieną įvyks Saulės užtemimas. Tūkstančiai žmonių...

Šią savaitę orai nelepins: skėčio reikės beveik kasdien

Šią savaitę skėčių beveik nepaleisime iš rankų, ypač savaitės pradžioje. Antroje savaitės...

Vilniaus oro uosto tako remontas – tik pradžia (24)

Laiku baigtas Vilniaus oro uosto tako remontas buvo tik pradžia – per artimiausius kelerius metus...

Lietuva apsisprendė – pažadas NATO bus įgyvendintas, bet džiaugsmą lydi nerimo signalai (1147)

Kitąmet Lietuva pirmą sykį per pastaruosius du dešimtmečius gynybai skirs 2 proc. BVP –...

Šešis ne savo vaikus auginanti moteris: dabar apsisukti ir išeiti negaliu (6)

Pasibeldus į vieno iš „ SOS vaikų kaimo “ namelio duris, pirmasis mane lojimu pasitinka prie...

R. Valatka. Pagonišką nuotykių ilgesį aitrina nedegantys kumečių laiškai iš praeities (324)

Aksominis sezonas. Turėjo baigtis su Žoline. Bet nesibaigė. Užplūdusi šiluma ir akivaizdžiai...

Nematyta Anykščių pusė: daug netikėtų atradimų – vos per vieną dieną (33)

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo...

Ar žinote, kuo gali baigtis per trumpos atostogos? (3)

Sakoma, dar­­bas iš bež­džio­nės pa­da­rė žmo­gų. O ką dar­bas be po­il­sio...

6 stiliaus patarimai moterims su didele krūtine (14)

Bičiulės su mažesne krūtine kas kartą varto akis, kai skundžiatės savo apvaliomis formomis? Jos...