Jums reikės:

Vienos šiųmečio kopūsto galvos
600 gramų jautienos ir kiaulienos faršo
2 vidutinio dydžio svogūnų
2 skiltelių česnako
2 ryšulėlių petražolių
2 ryšulėlių čiobrelio
2 stiklinių smulkintų baltos duonos džiūvėsėlių
3 kiaušinių
2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
Druskos, pipirų

Darbo eiga:

Pirmiausia pasiruoškite įdarą. Svogūnus ir česnaką nuplaukite, nuplaukite ir supjaustykite. Nuplaukite ir stambiai supjaustykite petražoles ir čiobrelius. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite svogūnus – kepkite apie 5 minutes, kol svogūnai taps skaidrūs. Tuomet į keptuvę suberkite česnaką ir žalumynus, pamaišykite ir po 30 sekundžių keptuvę nukelkite nuo ugnies.

Į faršą dedame pakepintus svogūnus. Beriame pusę stiklinės smulkintų džiūvėsėlių, įmušame vieną kiaušinį, pagal skonį beriame druskos ir pipirų. Faršą išmaišome, uždengiame ir padedame į šaldytuvą.

Nuo kopūstų galvos nuimti viršutinius lapus, kopūstą gerai nuplauti. Dideliame puode užvirti vandens, įberti druskos. Vandeniui užvirus, 4 minutes jame apvirti kopūsto galvą. Apvirtą kopūstą iškelti ant rankšluosčio, leisti jam nudžiūti ir atvėsti.

Kopūstui atvėsus, švelniai ir atsargiai atlenkti jo lapus. Pačios šerdies nelieskite.

Į kopūsto lapus pridėkite paruošto mėsos įdaro ir juos vėl užlenkite, kopūsto galvai grąžindamos pradinę formą.

Lengvai išplakite likusius kiaušinius. Aptepkite jais įdarytą kopūstą ir negailėdamos apibarstykite jį smulkintais džiūvėsėliais. Palikite 3-4 minutėms, o po to tepimo plaktu kiaušiniu ir barstymo džiūvėsėliais procedūrą pakartokite. Jau paruoštą kopūstą suvyniokite į kepimo foliją ir 30 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitusią orkaitę. Tuomet ištraukite kepinį iš orkaitės, atsargiai nuimkite foliją ir nupilkite išsiskyrusias sultis. Tuomet įdarytą kopūstą dar dešimčiai minučių pašaukite į orkaitę.

Mėsa įdarytas kopūstas skaniausias su grietine.

Skanaus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)