Jums reikės:
Vienos šiųmečio kopūsto galvos
600 gramų jautienos ir kiaulienos faršo
2 vidutinio dydžio svogūnų
2 skiltelių česnako
2 ryšulėlių petražolių
2 ryšulėlių čiobrelio
2 stiklinių smulkintų baltos duonos džiūvėsėlių
3 kiaušinių
2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus
Druskos, pipirų
Darbo eiga:
Pirmiausia pasiruoškite įdarą. Svogūnus ir česnaką nuplaukite, nuplaukite ir supjaustykite. Nuplaukite ir stambiai supjaustykite petražoles ir čiobrelius. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite svogūnus – kepkite apie 5 minutes, kol svogūnai taps skaidrūs. Tuomet į keptuvę suberkite česnaką ir žalumynus, pamaišykite ir po 30 sekundžių keptuvę nukelkite nuo ugnies.
Į faršą dedame pakepintus svogūnus. Beriame pusę stiklinės smulkintų džiūvėsėlių, įmušame vieną kiaušinį, pagal skonį beriame druskos ir pipirų. Faršą išmaišome, uždengiame ir padedame į šaldytuvą.
Nuo kopūstų galvos nuimti viršutinius lapus, kopūstą gerai nuplauti. Dideliame puode užvirti vandens, įberti druskos. Vandeniui užvirus, 4 minutes jame apvirti kopūsto galvą. Apvirtą kopūstą iškelti ant rankšluosčio, leisti jam nudžiūti ir atvėsti.
Kopūstui atvėsus, švelniai ir atsargiai atlenkti jo lapus. Pačios šerdies nelieskite.
Į kopūsto lapus pridėkite paruošto mėsos įdaro ir juos vėl užlenkite, kopūsto galvai grąžindamos pradinę formą.
Lengvai išplakite likusius kiaušinius. Aptepkite jais įdarytą kopūstą ir negailėdamos apibarstykite jį smulkintais džiūvėsėliais. Palikite 3-4 minutėms, o po to tepimo plaktu kiaušiniu ir barstymo džiūvėsėliais procedūrą pakartokite. Jau paruoštą kopūstą suvyniokite į kepimo foliją ir 30 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitusią orkaitę. Tuomet ištraukite kepinį iš orkaitės, atsargiai nuimkite foliją ir nupilkite išsiskyrusias sultis. Tuomet įdarytą kopūstą dar dešimčiai minučių pašaukite į orkaitę.
Mėsa įdarytas kopūstas skaniausias su grietine.
Skanaus