6 porcijos / 80 min. / 350 kcal.

Reikės:

100 virtų ryžių;
400 g faršo;
6 virtų kiaušinių;
2 svogūnų;
1 ryšulėlio žalumynų;
1 žalio kiaušinio;
3 valg.š. pomidorų pastos;
1 valg.š. grietinės;
Druskos, maltų juodųjų pipirų.

Paruošimas:

Atskirkite virtų kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus, svogūnus ir žalumynus smulkiai supjaustykite, įmuškite kiaušinį, sudėkite faršą, ryžius ir viską gerai išmaišykite.

Iš faršo suformuokite 12 paplotėlių. Ant šešių paplotėlių dėkite po virto kiaušinio trynį ir užklokite likusiais paplotėliais.

Suformuokite iš jų kukulius ir išdėliokite ant kepimo formos.

Pomidorų pastą sumaišykite su grietine ir 100 ml verdančio vandens, įberkite prieskonių.

„Ežiukus“ užpilkite padažu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 210 laipsnių karščio. Kepkite 30 min.

Skanaus!