1. Pomidorų padažas, remiantis apibrėžimu, yra maisto pagardas. Esminiai etiketo principai nurodo pagardus dėti į lėkštę mažomis porcijomis ir niekada jų netepti ant mėsainio ar bandelės tiesiai iš buteliuko, net ir peiliu.

2. Serviruodami laikykite pomidorų padažo buteliuką toliau nuo stalo, nepaisydami, kaip „prabangiai“ beatrodytų gamintojo etiketė. Prilaikydami dangtelį gerai papurtykite (suplakite) buteliuką, tuomet padažą įpilkite arba šaukštu įdėkite į mažą indelį. Prašmatnaus pikniko ar vakarienės metu padažo indelius su nedideliais šaukšteliais padėkite kiekvienam svečiui atskirai.

3. Dalykinės vakarienės metu niekada neprašykite pomidorų padažo patys. Jeigu padažas iš anksto yra padėtas ant stalo, nemirkykite maisto į padažo indelį. Jeigu ant vakarienės stalo randate padažo buteliuką, niekada nepurkškite jo tiesiai ant maisto, nemaišykite su druska ar pipirais ir šiukštu nelaižykite jo nuo pirštų.

Pomidorų padažą visada šaukštu įdėkite į lėkštę, kaip kad elgtumėtės su bet kokiu kitu padažu ar drebučiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)