Produktai:

500 g mirkytų džiovintų grybų,
2 – 3 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
druskos,
pipirų.

Sūrio padažui:

300 ml pieno,
30 – 50 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
150 g sūrio,
druskos,
pipirų,
žalumynų.

Kaip gaminti:

1. Džiovintus baravykus išmirkykite, paskui sumalkite mėsmale arba labai smulkiai supjaustykite. Įmuškite į masę kiaušinį, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų. Masė turi būti minkšta, lengvai pakabinama šaukštu.

2. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi šaukštais dėkite grybų masę, apkepkite kotletus iš abiejų pusių.

3. Padažui išlydykite keptuvėje sviestą, suberkite miltus, išmaišykite. Kai masė užvirs, supilkite šiltą pieną, kai užvirs, pavirinkite 1 min.

4. Suberkite tarkuotą sūrį, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys ir padažas pasidarys vientisas. Įberkite druskos, pipirų, galiausiai suberkite žalumynus.

5. Grybų kotletus patiekite šiltus su sūrio padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)