Produktai:
500 g mirkytų džiovintų grybų,
2 – 3 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
druskos,
pipirų.
Sūrio padažui:
300 ml pieno,
30 – 50 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
150 g sūrio,
druskos,
pipirų,
žalumynų.
Kaip gaminti:
1. Džiovintus baravykus išmirkykite, paskui sumalkite mėsmale arba labai smulkiai supjaustykite. Įmuškite į masę kiaušinį, suberkite miltus, įberkite druskos, pipirų. Masė turi būti minkšta, lengvai pakabinama šaukštu.
2. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi šaukštais dėkite grybų masę, apkepkite kotletus iš abiejų pusių.
3. Padažui išlydykite keptuvėje sviestą, suberkite miltus, išmaišykite. Kai masė užvirs, supilkite šiltą pieną, kai užvirs, pavirinkite 1 min.
4. Suberkite tarkuotą sūrį, kaitinkite ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys ir padažas pasidarys vientisas. Įberkite druskos, pipirų, galiausiai suberkite žalumynus.
5. Grybų kotletus patiekite šiltus su sūrio padažu.
Skanaus!