Be pietų patiekalų, iš žiedlapių gaminau arbatą ir gaivų vasarinį limonadą.

Pirmiausiai saulėtą vidurdienį prisiskinu pienių žiedų, skinu be kotelių, tik patį žiedyną. Žiedus paskleidžiu ant šviesaus audinio ir palieku bent 4 val., tuomet iš žiedų išsivaikšto visi gyventojai – vabaliukai, skruzdės… Tuomet žiedus sudedu į skardą ant kepimo popieriaus ir palieku šilčiausioje ir saulėčiausioje namų vietoje. Kasdien žiedus papurenu, perkeliu apatinius į viršų, kad visi tolygiai džiūtų. Žiedai susitraukia ir geltonieji žiedlapiai susikleidžia į vieną vietą. Jei patraukus žiedlapiai lengvai atsiskiria nuo balto pūko, vadinasi tai reikia padaryti su visais. Pernai džiovinimas truko apie 10 d., o šiemet prireikė net 15 d.

Žiedlapius atskiriu vieną nuo kito ir vėl paskleidžiu ant popieriaus, kad pilnai išdžiūtų.

Laikau popieriniame maišelyje, sausoje ir tamsioje namų vietoje.

Likę balti pūkučiai stiklinėje vazelėje išstovėjo visus metus, jais galima puošti šventinį stalą.