Reikės (ingredientai vienai porcijai. Viską dauginkite atitinkamai kiek porcijų ruošite):
1 banano
Kelių didelių šaukštų ledų
50 ml Grand Marnier arba Cointreau likerinio gėrimo
Gaminimas:
Nulupkite bananą ir įdėkite į karščiui atsparią lėkštę. Į lėkštę, apipildami banano viršų, įpilkite ~30 ml likerinio gėrimo ir uždengę lėkštę folija pašaukite į iki 240 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti reikia ~20 min. Bananas turi suminkštėti, tad jei jis bus didesnis, kepimui gali prireikti dar dešimties minučių.
Iškepus bananui, nuimkite nuo lėkštės foliją ir įpilkite likusį likerinį gėrimą (~20 ml). Jį uždekite ir leiskite liepsnai pačiai užgesti. Užgesus į lėkštę įdėkite mėgstamų ledų ir patiekite.
Jei mėgstate „šlapesnius“ desertus, ledus galite įdėti dar prieš padegant – liepsnoje ledai aptirps, susimaišys su likeriu ir turėsite daugiau padažo.
Skanaus!