Dažniausios vištienos ruošimo klaidos

 (9)
Idealiame pasaulyje tobulas vištienos paruošimo būdas būtų toks: nusipirkti vištienos, sudėti ją į kepimo indą, kišti į orkaitę, išimti ir tiekti.
© Shutterstock

Deja, realiame pasaulyje klaidų pasitaiko labai nemažai. Štai 7 esminės dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurių labai svarbu vengti ruošiant vištieną, rašo purewow.com.

Prieskonių perteklius

Pagrindinis patarimas – nepersistengti su prieskoniais. Jei nusipirkote geros kokybės vištienos, pakaks vos šiek tiek druskos ir pipirų.

Pamiršta vidinė dalis

Nors svarbu prieskonių nedėti per daug, vis tik nederėtų apsiriboti vien tik išorine viščiuko dalimi – ne ką mažiau reikšminga yra ir vidinė. Taigi norėdami maksimaliai atskleisti visas paukštienos skonio savybes, įtrinkite druska ir pipirais tiek išorinę, tiek ir vidinę viščiuko dalį.

Viščiuko nemarinuojate

Viena dažniausiai pasitaikančių klaidų ruošiant vištieną – mėsos išsausėjimas dėl per trumpo marinavimo. Jei paukštieną marinuosite tinkamai, ji nebus sausa ir nepraras skonio. Jei norite paukštieną marinuoti tinkamai, palikite ją skysčių ir prieskonių mišinyje kelioms valandoms ir tik tada kepkite.

Kepate paukštieną pasukę netinkama puse

Svarbu nepamiršti, kad kepti viščiuką reikia pasuktą krūtinėle žemyn. Krūtinėlė – didžiausia paukščio dalis, taigi ji turi atsidurti kuo žemiau. Kitaip tariant, kuo krūtinėlė bus toliau nuo karščio, tuo mažesnė tikimybė, kad valgysite sausą paukštieną.

Neskrudinta odelė

Pagrindinis skirtumas tarp skanios ir nelabai skanios vištienos – traški odelė. Esmė paprasta: kai paukštiena jau paruošta, trumpai ją apskrudinkite įjungę didesnę kaitrą, kad odelė taptų traški. Puikiai tiks 3-5 min. įjungta orkaitės grilio funkcija.

Išmetate geriausias dalis

Siųsdami į šiukšlinę bet kurią viščiuko dalį darote didelę klaidą. Subprodukai kuo puikiausiai tinkami daržovėms gardinti. Neretai vidaus organai pasižymi išskirtiniu skoniu, su kuriuo tiesiog būtina susipažinti.

Tiekiate paukštieną vos tik paruošę

Kaip ir ruošiant jautieną paukštienos atveju svarbu palikti ją jau paruoštą 5 min. „pailsėti“. Tokiu būdu viščiukas išsaugo daugiau sulčių, o tai savo ruožtu reiškia, kad mėsa bus kur kas gardesnė.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Tradicinės Cezario salotos (3)

Cezario salotos pažįstamos daugeliui, tačiau, ar žinote, kokia yra šių salotų istorija bei tradicinis paruošimo būdas?

Kaip panaudoti kiaušinius, kad netektų išmesti: 3 Nidos Degutienės receptai (1)

Šventės baigėsi, o margučiai - ne. Ką daryti? Pasak Nidosrecetai.lt autorės Nidos Degutienės, jeigu kiaušiniai buvo virti Velykoms ir laikomi šaldytuve, jie yra saugūs valgyti ir po švenčių.

Ruošiamės Velykoms: gudrybės ir patarimai

TOP 8 svarbiausi patarimai prieš ruošiantis gražiausiai pavasario šventei. Kaip atskirti kiaušinis virtas ar žalias, šviežas ar ne. Kiek laiko virti kiaušinius ir kuo skiriasi balti kiaušiniai nuo rudų. Sužinosite, kaip natūraliomis priemonėmis nudažyti kiaušinius įvairiausiomis spalvomis.

Gardusis kiaulienos kepsnys su citrininiu padažu (2)

Velykų stalui - sultingas ir gardus kepsnys!

To tikrai nežinojote: žuvienę dažnas verda klaidingai (11)

Kiekvienas lietuvis puikiai žino, kaip gaminti pagrindinius tradicinius patiekalus – kas labiau mėgsta didžkukulius, kas šaltibarščius, o kas žuvienę. Nors pastaroji gali pasirodyti gaminama bene paprasčiausiai, specialistai sako, kad tikrą senovės lietuvių žuvienę išvirti nėra taip lengva.