Dažniausios vištienos ruošimo klaidos

 (9)
Idealiame pasaulyje tobulas vištienos paruošimo būdas būtų toks: nusipirkti vištienos, sudėti ją į kepimo indą, kišti į orkaitę, išimti ir tiekti.
© Shutterstock

Deja, realiame pasaulyje klaidų pasitaiko labai nemažai. Štai 7 esminės dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurių labai svarbu vengti ruošiant vištieną, rašo purewow.com.

Prieskonių perteklius

Pagrindinis patarimas – nepersistengti su prieskoniais. Jei nusipirkote geros kokybės vištienos, pakaks vos šiek tiek druskos ir pipirų.

Pamiršta vidinė dalis

Nors svarbu prieskonių nedėti per daug, vis tik nederėtų apsiriboti vien tik išorine viščiuko dalimi – ne ką mažiau reikšminga yra ir vidinė. Taigi norėdami maksimaliai atskleisti visas paukštienos skonio savybes, įtrinkite druska ir pipirais tiek išorinę, tiek ir vidinę viščiuko dalį.

Viščiuko nemarinuojate

Viena dažniausiai pasitaikančių klaidų ruošiant vištieną – mėsos išsausėjimas dėl per trumpo marinavimo. Jei paukštieną marinuosite tinkamai, ji nebus sausa ir nepraras skonio. Jei norite paukštieną marinuoti tinkamai, palikite ją skysčių ir prieskonių mišinyje kelioms valandoms ir tik tada kepkite.

Kepate paukštieną pasukę netinkama puse

Svarbu nepamiršti, kad kepti viščiuką reikia pasuktą krūtinėle žemyn. Krūtinėlė – didžiausia paukščio dalis, taigi ji turi atsidurti kuo žemiau. Kitaip tariant, kuo krūtinėlė bus toliau nuo karščio, tuo mažesnė tikimybė, kad valgysite sausą paukštieną.

Neskrudinta odelė

Pagrindinis skirtumas tarp skanios ir nelabai skanios vištienos – traški odelė. Esmė paprasta: kai paukštiena jau paruošta, trumpai ją apskrudinkite įjungę didesnę kaitrą, kad odelė taptų traški. Puikiai tiks 3-5 min. įjungta orkaitės grilio funkcija.

Išmetate geriausias dalis

Siųsdami į šiukšlinę bet kurią viščiuko dalį darote didelę klaidą. Subprodukai kuo puikiausiai tinkami daržovėms gardinti. Neretai vidaus organai pasižymi išskirtiniu skoniu, su kuriuo tiesiog būtina susipažinti.

Tiekiate paukštieną vos tik paruošę

Kaip ir ruošiant jautieną paukštienos atveju svarbu palikti ją jau paruoštą 5 min. „pailsėti“. Tokiu būdu viščiukas išsaugo daugiau sulčių, o tai savo ruožtu reiškia, kad mėsa bus kur kas gardesnė.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Mėgstamiausi lietuvių garnyrai

Vis labiau pasaulyje populiarėjančios sveikos mitybos tendencijos sumažino bulvių vartojimą ir Lietuvoje, tačiau keturi iš dešimties šalies gyventojų pagrindinio patiekalo vis dar neįsivaizduoja be gruzdintų, keptų, virtų bulvių ar jų košės.

Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.

Vištienos šašlykas iš orkaitės (3)

Žinoma, šašlykas, keptas gamtoje, visada gardesnis ir teikiantis daugiau malonių emocijų, tačiau ir keptas orkaitėje pavyksta ne ką prasčiau. Bandom!

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!