4 porcijoms Jums reikės (vienoje porcijoje – 320 kalorijų):

· 200 gramų konservuotų kukurūzų
· 1 saldžiosios paprikos
· 2 kiaušinių
· 6 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
· 150 gramų miltų
· 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
· 70 gramų špinatų
· 2 skiltelių česnako
· 30 gramų svogūnų laiškų
· 1 šaukšto apelsinų sulčių
· Maltų juodųjų pipirų, druskos – pagal skonį

Gaminimas:

1) Konservuotus kukurūzus nusausinkite. Papriką nuplaukite, išpjaukite sėklytes, minkštimą susmulkinkite. Kiaušinius išplakite įpylusios šaukštą alyvuogių aliejaus. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sumaišykite su kiaušiniais. Tuomet į masę sudėkite konservuotus kukurūzus, smulkiai supjaustytą papriką, pagardinkite druska bei pipirais.

2) Iš gautos masės formuokite blynelius ir kepkite 3 šaukštuose įkaitinto alyvuogių aliejaus.

3) Špinatus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu, nusausinkite ir suplėšykite. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite, taip pat padarykite ir su svogūno laiškais. Viską sumaišykite.

4) Salotų padažui apelsinų sultis sumaišykite su likusiu aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. Daržovių blynelius sudėkite ant salotų. Greta patiekite padažą.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)