Reikės:

6 bulvių,
3 morkų,
1 svogūno,
1/2 saliero šaknies,
1 petražolės šaknies,
1/2 stiklinės ryžių,
druskos pagal skonį,
juodųjų maltų pipirų pagal skonį,
maltos saldžiosios paprikos pagal skonį,
5 pomidorų,
1 kopūsto galvos,
aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Ryžius išvirkite.

Bulves, salierą ir morkas nuskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Svogūną smulkiai supjaustykite ir visas daržoves pakepinkite aliejuje.

Įdarui sumaišykite daržoves su ryžiais ir pagardinkite druska, pipirais bei paprika.

Kopūsto galvą apvirkite dideliame puode ir po vieną nuskabykite lapus. Nupjaukite lapams gyslas, dėkite po šaukštą ar daugiau įdaro, priklausomai nuo lapų dydžio, ir formuokite balandėlius.

Balandėlius dėkite į aliejumi išteptą kepimo indą, apdėkite pomidorais ir dėkite į orkaitę kepti. Balandėliai iškeps per maždaug 40 min.

Patiekite su pomidorų padažu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)