Daržovių apkepas su sūriu

 (19)
Daržovių apkepas
Daržovių apkepas
© Shutterstock nuotr.

Sotus ir gardus patiekalas ne tik vegetarams.

Apkepui:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 ketvirčiais supjaustyti svogūnai,
2 plonai supjaustytos česnakų skiltelės,
400 g konservuotų pomidorų,
150 ml sauso baltojo vyno,
1 maža ar ½ didelės kubeliais pjaustytos saliero šaknies,
4 salierų stiebai, supjaustyti 2 cm storio gabalėliais,
6 morkos, perpjautos išilgai ir per pusę,
1 supjaustyta žalioji paprika,
2 porai, supjaustyti 2 cm storio gabalėliais,
keli kalafioro žiedynėliai,
1 šaukštas pomidorų pastos,
2 šaukšteliai džiovintų žolelių mišinio,
druska ir pipirai.

Viršui:

150 g miltų, žiupsnelis druskos,
75 g sviesto,
2 šaukštai tarkuoto parmezano,
125 g tarkuoto sūrio (pvz., Čedario),
2 šaukštai smulkintų petražolių.

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus ir česnakus. Pekepinkite ant mažos ugnies 3-4 min.

2. Įmaišykite pomidorus kartu su jų sultimis, supilkite vyną, sudėkite salierų šakni, stiebus ir morkas, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir kaitinkite 20 min ant nedidelės ugnies. Tada įmaišykite paprikas, porus, kalafiorus, pomidorų pastą ir žoleles. Pakaitinkite dar 10 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Šia masę sudėkite į kepimo indą.

3. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, sudėkite sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol masė primins virs trupinėliais. Tada įmaišykite sūrius ir petražoles. Užberkite ant apkepo viršaus ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min, kol parus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
19
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kvapieji pipirai – ir gomuriui pamaloninti, ir stresui malšinti

2014 rugpjūčio mėn. 21 d. 12:44
„Gero apetito!“ – kasdien girdimas palinkėjimas. Ši frazė, ištarta prieš mėgaujantis maistu, pagardintu kvapiaisiais pipirais, įgyja kiek kitokią reikšmę: kvapieji pipirai iš tiesų gerina apetitą ir skatina virškinimą. Kokį poveikį šis prieskonis turi sveikatai, kas lemia jų pikantišką aromatą ir įvairialypį skonį – į šiuos klausimus atsako Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto direktorius prof. dr. Rimantas Stukas.

„Mano geriausias konservavimo receptas“: traškūs konservuoti agurkėliai (17)

2014 rugpjūčio mėn. 21 d. 10:04
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

Gurmaniška kelionė: kuo skrandžius pakerėjo Strasbūro pyragas (1)

2014 rugpjūčio mėn. 20 d. 00:01
Kalbų apie Prancūzijos kulinarines gėrybes turbūt niekada nepristigsime. Ši šalis yra Europos gastronomijos lyderė ir daug jos produktų bei tradicinių receptų yra įtraukta į nacionalinį Prancūzijos kulinarijos paveldą.

Vištienos kepsneliai su saulėje džiovintais pomidorais ir žirneliais (1)

2014 rugpjūčio mėn. 19 d. 11:21
Vištiena troškinama su saulėje džiovintų pomidorų padažu, raudonuoju vynu, česnaku ir saldžiais žirneliais. Patiekite su makaronais.

Kaip išsirinkti skanų melioną (8)

2014 rugpjūčio mėn. 17 d. 00:01
Pačiame melionų sezono įkarštyje šis sultingas ir gardus vaisius dažnai atsiduria ant kiekvieno iš mūsų stalo. Melionai skanūs savaime, svarbiausia neapsigauti išsirenkant, tačiau tai puikus produktas originaliems užkandžiams, salotoms ar desertams paruošti.