Daržovių apkepas su sūriu

 (19)
Daržovių apkepas
Daržovių apkepas
© Shutterstock nuotr.

Sotus ir gardus patiekalas ne tik vegetarams.

Apkepui:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 ketvirčiais supjaustyti svogūnai,
2 plonai supjaustytos česnakų skiltelės,
400 g konservuotų pomidorų,
150 ml sauso baltojo vyno,
1 maža ar ½ didelės kubeliais pjaustytos saliero šaknies,
4 salierų stiebai, supjaustyti 2 cm storio gabalėliais,
6 morkos, perpjautos išilgai ir per pusę,
1 supjaustyta žalioji paprika,
2 porai, supjaustyti 2 cm storio gabalėliais,
keli kalafioro žiedynėliai,
1 šaukštas pomidorų pastos,
2 šaukšteliai džiovintų žolelių mišinio,
druska ir pipirai.

Viršui:

150 g miltų, žiupsnelis druskos,
75 g sviesto,
2 šaukštai tarkuoto parmezano,
125 g tarkuoto sūrio (pvz., Čedario),
2 šaukštai smulkintų petražolių.

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus ir česnakus. Pekepinkite ant mažos ugnies 3-4 min.

2. Įmaišykite pomidorus kartu su jų sultimis, supilkite vyną, sudėkite salierų šakni, stiebus ir morkas, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir kaitinkite 20 min ant nedidelės ugnies. Tada įmaišykite paprikas, porus, kalafiorus, pomidorų pastą ir žoleles. Pakaitinkite dar 10 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Šia masę sudėkite į kepimo indą.

3. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, sudėkite sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol masė primins virs trupinėliais. Tada įmaišykite sūrius ir petražoles. Užberkite ant apkepo viršaus ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min, kol parus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
19
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kaunietis kulinaras atskleidė, kokias klaidas darome virtuvėje + 3 originalūs receptai! (23)

2014 liepos mėn. 26 d. 00:01
Kaunietis kulinaras atskleidė, kokias klaidas darome virtuvėje
Ievos Jonelytės – Arlauskienės nuotr.
Bohemiškame Kauno Žaliakalnio rajone užaugęs 20-metis kulinaras Paulius Strasevičius jau gali pasigirti populiariu maisto tinklaraščiu „Kitchen Obsession“, gausybe originalių receptų bei netrukus pasirodysiančia kulinarijos knyga. „Esu pamišęs dėl kulinarijos. Nuolatinis noras tobulėti ir sukurti naujus skonius verčia mane nesustoti ir judėti tik pirmyn“, - pokalbį pradeda pašnekovas.

Greitai paruošiama gardi sriuba su pomidorais ir krevetėmis (11)

2014 liepos mėn. 25 d. 00:01
Jūros gerybių sriuba su pomidorais yra labai skanus ir greitai paruošiamas patiekalas. Be to, tai puiki vitaminų ir mikroelementų dozė mūsų organizmui.

Įvairiaskonė vynuogė chardonnay

2014 liepos mėn. 25 d. 00:01
Per karščius dairomės ko nors lengvesnio. Juk gyvenimas neapsiriboja visuomeninėmis problemomis ir politikos vingiais. Atsikvėpkime ir pasidžiaukime gražia pasaulio įvairove. Skoniais, spalvomis, kvapais.

Naminiai pieniški ledai (11)

2014 liepos mėn. 24 d. 00:01

Kaip išsirinkti saldų ir prinokusį arbūzą? (30)

2014 liepos mėn. 23 d. 18:39
Karštomis vasaros dienomis dažnas mėgstame gaivintis šaltais ir sultingais arbūzais. Ši didžiulė uoga ne tik atgaivina, tačiau kartu mūsų organizmui suteikia naudingų medžiagų. Dėl šios priežasties gerų žodžių arbūzams negaili ir mitybos specialistai. Todėl verta žinoti, kaip arbūzą tinkamai išsirinkti, o išsirinkus – juo mėgautis saikingai.