Daržovių apkepas su sūriu

 (19)
Daržovių apkepas
Daržovių apkepas
© Shutterstock nuotr.

Sotus ir gardus patiekalas ne tik vegetarams.

Apkepui:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
3 ketvirčiais supjaustyti svogūnai,
2 plonai supjaustytos česnakų skiltelės,
400 g konservuotų pomidorų,
150 ml sauso baltojo vyno,
1 maža ar ½ didelės kubeliais pjaustytos saliero šaknies,
4 salierų stiebai, supjaustyti 2 cm storio gabalėliais,
6 morkos, perpjautos išilgai ir per pusę,
1 supjaustyta žalioji paprika,
2 porai, supjaustyti 2 cm storio gabalėliais,
keli kalafioro žiedynėliai,
1 šaukštas pomidorų pastos,
2 šaukšteliai džiovintų žolelių mišinio,
druska ir pipirai.

Viršui:

150 g miltų, žiupsnelis druskos,
75 g sviesto,
2 šaukštai tarkuoto parmezano,
125 g tarkuoto sūrio (pvz., Čedario),
2 šaukštai smulkintų petražolių.

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūnus ir česnakus. Pekepinkite ant mažos ugnies 3-4 min.

2. Įmaišykite pomidorus kartu su jų sultimis, supilkite vyną, sudėkite salierų šakni, stiebus ir morkas, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir kaitinkite 20 min ant nedidelės ugnies. Tada įmaišykite paprikas, porus, kalafiorus, pomidorų pastą ir žoleles. Pakaitinkite dar 10 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Šia masę sudėkite į kepimo indą.

3. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, sudėkite sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol masė primins virs trupinėliais. Tada įmaišykite sūrius ir petražoles. Užberkite ant apkepo viršaus ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min, kol parus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
19
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

„Mano geriausias konservavimo receptas“: putino uogų džemas

2014 rugsėjo mėn. 3 d. 00:01
„Mano geriausias konservavimo receptas“: putino uogų džemas
Asmeninio archyvo nuotr.
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

„Mano geriausias konservavimo receptas“: marinuoti baravykai (10)

2014 rugsėjo mėn. 2 d. 15:38
„Mano geriausias konservavimo receptas“: marinuoti baravykai
Asmeninio archyvo nuotr.
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

Sveikai: grybais įdarytos paprikos

2014 rugsėjo mėn. 3 d. 00:02
Siūlome pasigaminti skanų patiekalą su grybais:

Kaip išlaikyti šviežius grybus visą žiemą (6)

2014 rugsėjo mėn. 2 d. 09:58
Du kibirus baravykų iš miško vos partempė Mindaugas
Skaitytojo nuotr.
Socialiniai interneto tinklai šiemet net mirga nuo grybų. Su tokiais miško gėrybių kiekiais susidoroti ganėtinai sunku net didžiausiems grybų mėgėjams, o juos marinuoti ir džiovinti daug kas neturi ne tik laiko, bet ir sąlygų. Tačiau yra visiškai nesudėtingas būdas, leisiantis mėgautis jais net ir žiemą – užšaldyti.

Turkiškos kviečių kruopos: egzotiška naujovė ar konkurencija ryžiams? (8)

2014 rugsėjo mėn. 1 d. 18:14
Ieškantys alternatyvos ryžiams, grikiams ar kitoms kasdien vartojamoms kruopoms parduotuvių lentynose jau pastebėjo įdomią naujovę – saulėje džiovintas kviečių kruopas. Dietologų teigimu, šios iš Turkijos į Lietuvą atkeliaujančios kruopos „Bulgur“ pasižymi ypatingomis maistinėmis savybėmis, be to, jas lengva paruošti, todėl jos gali praturtinti kiekvieną virtuvę.