Šiomis šviežiomis ir gausiomis vitaminų salotomis mėgaujamės jau nuo pat žiemos pabaigos, kai tik ant palangės suželia žirnelių ir saulėgrąžų daigai. Daigintinių salotoms sotumo ir pikantiškumo suteikia mėlynųjų pelėsių sūris, graikiniai riešutai ir traškūs skrudinti šoninės gabalėliai.

Pagaminsite per 15 minučių
2 asmenims

Reikės:

kelių saujų daigintų žirnelių daigų
kelių saujų daigintų saulėgrąžų daigų
50 g mėlynųjų pelėsių sūrio
50 g graikinių riešutų
50 g rūkytos šoninės

Padažui:

1 šaukšto baltojo vyno acto
3 šaukštų graikinių riešutų aliejaus
1 šaukštelio Dižono garstyčių
druskos, maltų pipirų pagal skonį

Nupjautus daigintų saulėgrąžų bei žirnelių daigus nuplaunu po tekančiu vandeniu ir nusausinu.

Sausoje keptuvėje žemoje temperatūroje, nuolat maišydama, paskrudinu graikinius riešutus. Palieku juos praaušti, tada patrinu tarp rankų, kad atsiskirtų riešutų luobelės. Riešutus peiliu stambiai suskaldau.

Rūkytą šoninę supjaustau nedideliais gabalėliais ir paskrudinu keptuvėje, kol tampa traški. Iškepusią šoninę paberiu ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Salotinėje sumaišau daigintinius, ant jų užberiu traškios šoninės gabalėlių, patrupinu sūrio ir skrudintų riešutų. Iš padažui skirtų sudedamųjų dalių indelyje suplaku padažą ir užpilu ant paruoštų salotų. Patiekiu iš karto.

Išbandykite kitaip... Panašias salotas galite pagaminti maišydami ir kitokius daigintinius: garstyčias pipirnes, liucernas, o vietoj keptos šoninės salotas apibarstykite duonos skrebučiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją