Reikės:

1 kg cukinijų
0,5 kg morkų
0,5 kg cukraus
citrinų rūgšties pagal skonį (išspaudžiau 1 vidutinio dydžio citriną)
2 pakelių vanilinio cukraus (patariu naudoti naminį vanilinį cukrų, daug skaniau ir mažiau chemijos)

Gaminimas:

Cukiniją nuplauti, nulupti, išimti sėklas su jas gaubiančiu minkštimu, supjaustyti 1,5-2 cm kubeliais.

Paruoštas cukinijas užpilti cukrumi, parūgštinti citrinų rūgštimi (citrinos sultimis) ir palaikyti, kol išsiskirs sultys (išsiskiria kaip tik per tą laiką, ko, paruošiamos morkos). Tuomet užvirti ir, sumažinus ugnį, virti 2-3 min.

Morkas sutarkuoti burokine tarka, sudėti į puodą, įpilti stiklinę iš cukinijos išsiskyrusių sulčių ir virti, kol suminkštės (viriau apie 30 min.).

Tuomet paruoštas daržoves sumaišyti ir palikti kelioms valandoms vėsioje vietoje. Po to uogienę virti apie 15-20 min., kol išgaruos beveik visas skystis.

Karštą uogienę sumaišyti su vaniliniu cukrumi, sukrėsti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti.