Cukinijų blyneliai su varške ir lašiša

 (2)
Dar vieni neįprasti blyneliai, ir pusryčiams, ir pietums ar vakarienei, o ir užkandis neprastas. Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Vietoje lašišos galima dėti pieniškų dešrelių.
Cukinijų blyneliai su varške ir lašiša
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

400 g išvalytos cukinijos;
200 g varškės;
3 kiaušinių;
~5 v. š. miltų;
saujelės krapų;
100 g rūkytos arba sūdytos lašišos;
prieskonių.

Eiga:

Burokine tarka sutarkuojame cukinijas, nusunkiame skystį. Sudedame varškę, įmušame kiaušinius,dedame krapus, miltus, gerai išmaišome.

Lašiša supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į cukinijos masę, beriame prieskonius ir viską išmaišome. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus.

Beje, nuo druskos gaminimo eigoje cukinija gali pradėti leisti skystį, tad žiūrėkite, jei tešla pradės skystėti įberkite dar šiek tiek miltų.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Blyneliai su ožkos sūrio kremu bei burokėlių sirupu

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias Užgavėnių patiekalas“. Dėkojame Reginai ir laukiame jūsų receptų.

Jau kvepia blynais: gardžiausi receptai iš viso pasaulio (1)

Nesuklysime sakydami, kad Užgavėnių šventė – tiesiog neatsiejama nuo blynų. Nors šios šventės tradicijos žinomos tik Europoje, blynų galima paragauti net atokiausiose pasaulio vietose.

Kokius patiekalus lietuvių virtuvė paveldėjo iš italų? (1)

Italija – šalis, kuriai Lietuva turėtų būti dėkinga už baroką, renesansą, reformaciją ir daugelį kitų su Europos kultūra susijusių reiškinių, taip pat ir už tam tikrų maisto patiekalų paveldą.

Įdomūs faktai apie blynus ir 3 gardžiausi receptai (5)

Vienas populiariausių patiekalų pasaulyje - blynai. Jie, priklausomai nuo šalies ir jos tradicijų, ruošiami skirtingais būdais, naudojami įvairūs įdarai bei padažai. Vietnamietiški Banh Xeo iš ryžių bei kokosų pieno, italų Crespelle iš kaštonų miltų ar krevetėmis įdaryti korėjiečių Haemul Pajeon – blynų variantų yra begalės.

Barščiai su grybais (16)

Paprasta ir skanu.