Cukinijų blyneliai su varške ir lašiša

 (2)
Dar vieni neįprasti blyneliai, ir pusryčiams, ir pietums ar vakarienei, o ir užkandis neprastas. Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Vietoje lašišos galima dėti pieniškų dešrelių.
Cukinijų blyneliai su varške ir lašiša
Cukinijų blyneliai su varške ir lašiša
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

400 g išvalytos cukinijos;
200 g varškės;
3 kiaušinių;
~5 v. š. miltų;
saujelės krapų;
100 g rūkytos arba sūdytos lašišos;
prieskonių.

Eiga:

Burokine tarka sutarkuojame cukinijas, nusunkiame skystį. Sudedame varškę, įmušame kiaušinius,dedame krapus, miltus, gerai išmaišome.

Lašiša supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į cukinijos masę, beriame prieskonius ir viską išmaišome. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus.

Beje, nuo druskos gaminimo eigoje cukinija gali pradėti leisti skystį, tad žiūrėkite, jei tešla pradės skystėti įberkite dar šiek tiek miltų.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Varškės ir uogų pyragas

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausių rudens pyragų receptai“. Dėkojame Anai K. ir laukiame jūsų mėgstamiausių skanėstų receptų.

Purus varškės apkepas

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Dėkojame Nijolei P.

Paskutinėms iškyloms gamtoje – paprika ir sūris ant grilio (1)

Graži diena gamtoje ir skanus ant grotelių kepamo maisto dūmas. Vasaros pabaigos orai tokiam malonumui nebuvo palankūs, tačiau spalio pradžia, pasak sinoptikų, leis atsigriebti. Artėjantis savaitgalis numatomas šiltas ir su pragiedruliais – tinkamas paskutinėms iškyloms gryname ore.

Lengva pagaminti: 3 gardūs žuvies receptai (1)

Dietologai pataria dukart per savaitę į savo maisto racioną įtraukti žuvį, tačiau tradiciškai ruošiami žuvies patiekalai iš tų pačių žuvų gana greitai gali virsti monotonija, kuriai virtuvėje – ne vieta.

Konkursas „Gardžiausių rudens pyragų receptai“ (1)

Ilgi rudens vakarai kviečia ilgiau pavakaroti prie arbatos puodelio, pabendrauti su draugais. O tam būtinai reikia gardžių pyragų! Tad skelbiame gardžiausio rudens pyrago konkursą!