Cukinijų blyneliai su varške ir lašiša

 (2)
Dar vieni neįprasti blyneliai, ir pusryčiams, ir pietums ar vakarienei, o ir užkandis neprastas. Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Vietoje lašišos galima dėti pieniškų dešrelių.
Cukinijų blyneliai su varške ir lašiša
Cukinijų blyneliai su varške ir lašiša
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

400 g išvalytos cukinijos;
200 g varškės;
3 kiaušinių;
~5 v. š. miltų;
saujelės krapų;
100 g rūkytos arba sūdytos lašišos;
prieskonių.

Eiga:

Burokine tarka sutarkuojame cukinijas, nusunkiame skystį. Sudedame varškę, įmušame kiaušinius,dedame krapus, miltus, gerai išmaišome.

Lašiša supjaustome nedideliais gabaliukais, sudedame į cukinijos masę, beriame prieskonius ir viską išmaišome. Kepame iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus.

Beje, nuo druskos gaminimo eigoje cukinija gali pradėti leisti skystį, tad žiūrėkite, jei tešla pradės skystėti įberkite dar šiek tiek miltų.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Vištienos suktinukai su špinatais ir sūriu (1)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Vegetariški suvožtiniai (3)

Šį receptą skaitytoja Silvija atsiuntė konkursui „Gardžiausias užkandis į darbą ir mokyklą“. Laukiame ir jūsų receptų.

Kurie daržovių konservavimo būdai geriausi

Termiškai apdoroti pomidorai yra geresnė priemonė nuo vėžio nei švieži, o šaldyti produktai tinkami vartoti tik iki naujo derliaus, LRT RADIJUI sako sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė.

Gardumėlis: marinuoti baravykai (11)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Krabų lazdelių ir sūrio salotos (2)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.