CREME BRULEE – štai saldumynas, kuriam negaliu atsispirti, ir kurį pasigaminu pati, kai negaliu pasimėgauti tikru prancūzišku.

6 kiaušinių trynius plakti su 100 g cukraus, kol lengvai pašviesės (bet ne iki purumo).

Į kaitinimo indą supilti 500 g. 35% riebumo grietinėlės, įdėti išilgai perpjautą vanilės ankštį. Maišant užvirinti ant silpnos ugnies. Grietinėlei kaistant vanilė kyla aukštyn, o užvirus ją reikia išgriebti (svarbu nepalikti sėklyčių) ir iš karto išjungti ugnį (virinti grietinėlę galima ne daugiau kaip 2-3 sekundes).

Užvirusią grietinėlę plona srovele nuolat maišant iš karto pilti į kiaušinių trynių ir cukraus plakinį. Tuomet išpilstyti į specialius keraminius kepimo indelius, statyti į kepimo skardą, prieš tai įpylus į ją verdančio vandens (kad indelius apsemtų iki pusės ar kiek daugiau, bet ne iki viršaus) ir kepti apie 40 min. 160 laipsnių karštumo orkaitėje, kol lengvai apskrus. Orkaitę būtina įkaitinti iš anksto.

Iškepusio kremo viršų apibarstyti ruduoju cukrumi ir jį karamelizuoti specialiu dujiniu aparatu, skirtu creme brulee gaminti.

Vilma

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)