14 mažų keksiukų
Keksiukų tešlos masei:
125 g 30% sviesto
125 ml kefyro
3/4 stiklinės cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 stiklinė miltų
1 arb. š-lis kepimo miltelių
½ arb. š-lio malto kardamono
Sirupui:
1/2 stiklinės citrinos sulčių
1/3 stiklinės cukraus
Žiupsnelis šokolado skonio torto papuošalų.
Žiupsnelis smulkintų pakepintų žemės riešutų
1. Gaminame keksiukų tešlos masę. Sviestą mikseriu išplakame su cukrumi. Plakdami dedame po vieną kiaušinį. Po to supilame kefyrą ir gerai suplakame viską kartu.
2. Į plaktą masę supilame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir maltu kardamonu.
3. Orkaitę įkaitiname iki 180 0 C. Tešlą išpilstome į keksiukų kepimo formeles ir kepame 20-24 minutes.
4. Verdame sirupą. Sumaišome sukrų su citrinos sultimis ir užviriname. Po užvirimo pastoviai maišydami verdame 5 minutes.
5. Iškepusius keksiukus subadome mediniais pagaliukais (tinka dantų krapštukai) ir palengva suliejame sirupu.
6. Puošiame smulkintais kepintais žemės riešutais ir šokolado skonio torto papuošalais.