14 mažų keksiukų

Keksiukų tešlos masei:

125 g 30% sviesto
125 ml kefyro
3/4 stiklinės cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 stiklinė miltų
1 arb. š-lis kepimo miltelių
½ arb. š-lio malto kardamono

Sirupui:

1/2 stiklinės citrinos sulčių
1/3 stiklinės cukraus
Žiupsnelis šokolado skonio torto papuošalų.
Žiupsnelis smulkintų pakepintų žemės riešutų

1. Gaminame keksiukų tešlos masę. Sviestą mikseriu išplakame su cukrumi. Plakdami dedame po vieną kiaušinį. Po to supilame kefyrą ir gerai suplakame viską kartu.

2. Į plaktą masę supilame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir maltu kardamonu.

3. Orkaitę įkaitiname iki 180 0 C. Tešlą išpilstome į keksiukų kepimo formeles ir kepame 20-24 minutes.

4. Verdame sirupą. Sumaišome sukrų su citrinos sultimis ir užviriname. Po užvirimo pastoviai maišydami verdame 5 minutes.

5. Iškepusius keksiukus subadome mediniais pagaliukais (tinka dantų krapštukai) ir palengva suliejame sirupu.

6. Puošiame smulkintais kepintais žemės riešutais ir šokolado skonio torto papuošalais.

Alma K.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)