Tai patys mėgstamiausi mūsų šeimos blynai su nepakartojamo skonio šiltu padažu, kuris kaskart gali būti vis kitoks, priklausomai nuo to, kokiomis uogomis jį gardinsime. Blynai tinka ir savaitgalio pusryčiams, ir vakarienei, ir seneliams, ir anūkams - tik bėda, kad ir iškepus didelį kalną, jų greitai nebelieka :)

ČIRVINIAI VARŠKĖS BLYNAI

Reikės:

200 g varškės,
3 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
100 ml kefyro ar rūgpienio,
40 g sviesto,
200 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių.

Padažui:

2 bananai,
1 šaukštas cukraus,
1/2 stiklinės vandens,
1/2 stiklinės šaldytų mėlynių (tinka ir kitokios šaldytos uogos).

Gaminame:

Varškę gerai ištrinti su kiaušiniais, cukrumi ir kefyru.
Sviestą ištirpinti dubenėlyje ant mažos ugnies ir supilti į varškės masę.

Miltus (galima juos išsijoti, kad blynai būtų dar puresni) sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti į varškės masę. Tešlą gerai išmaišyti.

Įkaitinti čirvinių blynų keptuvę, patepti lašinuko gabalėliu, pilti 3-4 šaukštus tešlos ir kepti.

Padažui bananus supjaustyti gabaliukais, supilti cukrų, vandenį, suberti šaldytas uogas ir viską pavirti ant mažos ugnies apie 5 min. Viską gerai sutrinti, kad gautųsi vienalytė masė.

Belieka tūpt visiems aplink stalą ir pradėti blynų dalybas :) Skanaus!

Jolanta G.