Produktai:

500 g miltų,
300–350 ml šalto pieno,
1 šaukštelis druskos,
450 g varškės sūrio,
aliejaus kepimui.

Kaip gaminti:

1. Miltus persijokite į dubenį, įberkite druskos, įpilkite 3/4 pieno. Išmaišykite, pamažu supilkite likusį pieną ir užminkykite tešlą. Tešlą sukočiokite į rutulį, suvyniokite į valgomąją plėvelę, pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

2. Sūrį sutrinkite šakute. Tešlą iškočiokite į lakštą ant miltais pabarstyto stalo, sulenkite tris kartus ir vėl iškočiokite. Vėl tris kartu sulenkite ir iškočiokite. Suvyniokite tešlą į ritinį ir padalinkite į 10 lygių dalių, o jas suminkykite į rutuliukus.

3. Rutuliukus iškočiokite į 2 mm storio lakštus. Ant vienos pusės, taip kad nesiektų krašto dėkite sūrio, palyginkite ir uždenkite kita puse. Kraštus suspauskite, pakočiokite ir nupjaukite kraštą figūriniu peiliu. Suformuotus čeburekus dėkite ant miltais pabarstytos pjaustymo lentos, palikite 10 min. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)