Tik vienu ingredientu papildytas klasikinis obuolių pyragas, ir vėl naujas skonis. Kokosai išties dera su keptais obuoliais, pyragas gaunasi purus, minkštas, drėgnas, su morenginiu kokosų skonio viršumi. Ne itin šventinis, labiau savaitgalinis ar kai norisi tiesiog kažko “tokio” ir greitai :) Ypatingai skanus ką tik iškepęs.
© kumucia.com

Reikės:

5 obuolių
5 kiaušinių (1 baltymą atskiriu į stiklinaitę)
1 st. cukraus
0,5 a.š. cinamono
1,5 st. miltų
0,5 v. š. sodos
obuolių acto

Viršui:

1 kiaušinio baltymas
1 v. š. cukraus pudros
2-3 v. š. kokoso drožlių

Viską gaminu virtuvinio kombaino pagalba, todėl gamyba teužtrunka 5-10min. Ilgiau tenka lupti obuolius ir kepti. O neturint po ranka elektrinio pagalbininko, puikiai galima susitvarkyti ir senuoju, rankiniu, būdu.

Taigi, nulupu ir išsėklinu obuolius. Kombaino pjaustykle supjaustau juos griežinėliais, juos beriu į silikoninę tortinės formą. Tuomet plaktuvu sekančia tvarka maišau 5 kiaušinius (1 baltymą atskiriu į stiklinaitę), cukrų, cinamoną, miltus.

Išjungiu plaktuvą, pasemiu 0,5 v. š. sodos. Šaukštą laikau virš tešlos, ir labai lėta srove ant jo pilu obuolių actą.

Naudoju tik susidariusias putas, pilu actą, kol soda putoja. Likusios sodos nenaudoju. Lengvai permaišau tešlą, pilu ją ant obuolių ir šaunu į orkaitę. Jungiu 180 C ir kepu apie 40-45 min.

Tuo metu iki putų išplaku baltymą su cukraus pudra. Į plakinį šaukštu įmaišau kokoso drožles.

Patikrinu pyragą mediniu pagaliuku – įbedus ir ištraukus turi būti sausas, jei drėgnas, palieku kepti dar bent 10 min.

Kai jau galima manyti, kad pyragas iškepęs, pilu kokosinę masę ant pyrago, konditeriniu šepetėliu tolygiai paskirstau ant paviršiaus ir šaunu atgal į orkaitę. Kepu, kol viršus paruduoja.

Tiekiu šiltą, šaltą, galima pabarstyti cinamonu.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Japoniją pribaigė ne atominė bomba, o Stalino sprendimas? (258)

Šiemet buvo minimos 72-osios Hirosimos bombardavimo metinės. JAV branduolinio ginklo panaudojimas...

R. Sadauskas-Kvietkevičius. Liūdnas teroristų likimas (25)

Terorizmas nekeičia pasaulio ir tai labiausiai erzina pačius teroristus, kurie bando įsivaizduoti,...

Darbas, kuriame jaunystė – abejotinas privalumas

Tarp jaunų parlamentarų rinkėjai dažniausiai mini didžiųjų partijų lyderius, o kiti jauni...

Gelbėtojai įspėja: šeštadienį vakare siaus škvalas, stambi kruša (14)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad šeštadienį šalį siaubs audra.

Atgijęs Latvijos krepšinis: auksinė karta – pakeliui į šlovės olimpą specialiai Krepšinis.lt iš Rygos (115)

Latvija prieš Lietuvą. Rungtynės Rygos arenoje, į kurias bilietai ištirpo akimirksniu. Akistata,...

Nemaitonių kaime – tragiška nelaimė: prie namų nuskendo du vaikai papildyta 19.39 (75)

Šeštadienį Kaišiadorių rajone esančiame Nemaitonių kaime mirė du mažamečiai. Prie namų...

Kovos su terorizmu ekspertas: ruoškimės, tuoj teroristai panaudos naują ginklą (275)

Ateityje teroristų ginklu dideliuose Europos miestuose gali tapti valdomi dronai su sprogmenimis. Tai...

„Karklės“ dalyvių stilius traukė akį: išsiskyrė keisčiausiais įvaizdžiais (4)

Vainikuoti 2017 metų vasarą ir ištraukti iš spintos dar nespėtus pademonstruoti stilingus...

J. Lopez specialistė atskleidė jos grožio paslaptis – stebuklingų priemonių ieškokite savo virtuvėje (1)

Rugpjūtis – saulės ir karščio nualintų plaukų mėnuo. Šis scenarijus kartojasi kiekvienais...

Aprangos kodas: žmonės, kuriems galioja „švaraus stalo“ etiketas biure (17)

Penktadienį DELFI Stilius lankėsi vienoje didžiausių draudimo bendrovių „Gjensidige“ . Tik...