Bulvių plokštainis su vištiena

 (8)
Pats skaniausias iš šviežių bulvių.
© Shutterstock nuotr.

Reikės:

1 kg bulvių
2 kiaušinių
1 stiklinės pieno
1 šaukšto sviesto
2 svogūno
200 g vištienos kumpelių filė
druskos pagal skonį
pipirų

Bulves nulupkite, sutarkuokite ir sukrėskite į kiaurasamtį, pamaigykite, kad nubėgtų skystis.

Pieną pakaitinkite iki virimo ir užplikykite bulvių tarkius, gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite gerai išplaktus kiaušinius.

Svogūną pakepinkite svieste ir sukrėskite į tarkius. Ten pat sudėkite smulkiai supjaustytą vištieną, pagardintą druska ir pipirais. Išmaišykite. Dėkite į aliejumi išteptą skardą, viršų taip pat patepkite aliejumi - bus gardesnė plutelė. Dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug valandą.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Paskanaukime: naminiai kibinai su viščiukų šlaunelių mėsos įdaru (3)

Žinoma virtuvės šefė ir grilio meistrė Halina Bovševič siūlo pasigaminti kibinus su liesesne ir sveikesne - viščiukų šlaunelių mėsa. Paskanaukime!

Vakarienė visai be jokio sąžinės graužimo (5)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Orkaitėje kepti bulviniai blynai (11)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Sveikesnis Vienos kepsnys (7)

Visi puikiai žinome, kad Vienos šniceliai yra kepami iš veršienos, bet gali būti ir pigesni variantai iš kiaulienos ar kalakutienos.

Bedarbis pyragas (15)

Angliškai šitas pyragas vadinasi „Do Nothing Cake“, neva, net nereikia nieko daryti. Tad mes jį pavadinome „Bedarbiu“.