Bulvių plokštainis su vištiena

 (8)
Pats skaniausias iš šviežių bulvių.
© Shutterstock nuotr.

Reikės:

1 kg bulvių
2 kiaušinių
1 stiklinės pieno
1 šaukšto sviesto
2 svogūno
200 g vištienos kumpelių filė
druskos pagal skonį
pipirų

Bulves nulupkite, sutarkuokite ir sukrėskite į kiaurasamtį, pamaigykite, kad nubėgtų skystis.

Pieną pakaitinkite iki virimo ir užplikykite bulvių tarkius, gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite gerai išplaktus kiaušinius.

Svogūną pakepinkite svieste ir sukrėskite į tarkius. Ten pat sudėkite smulkiai supjaustytą vištieną, pagardintą druska ir pipirais. Išmaišykite. Dėkite į aliejumi išteptą skardą, viršų taip pat patepkite aliejumi - bus gardesnė plutelė. Dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug valandą.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (2)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškėčiai su spanguolėmis (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Giedrei ir laukiame jūsų receptų.

Skanios ir sveikos salotos (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Natalijai ir laukiame jūsų receptų.

Senas geras Kuršėnų vyniotinis (8)

Ar būtina laukti progos, kad palepintume šeimą gardžiu desertu? Tikrai ne! Juolab, kad Kuršėnų vyniotinis pagaminamas visai lengvai.

Įspūdingasis čempionų omletas (8)

Kartais besistengdamos pagaminti kažką ypatingo pamirštam pačius paprasčiausius receptus, kurie gali būti žymiai skanesni už tuos „ypatingus“ patiekalus. Kad ir paprasčiausias omletas.