Jums reikės:

· 10 vyšninių pomidorų
· 1 poro
· 4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus
· 600 gramų virtų bulvių
· 500 gramų lašišos filė
· 2 kiaušinių
· 150 ml grietinėlės (30 proc. riebumo)
· 100 gramų kietojo sūrio
· Pagal skonį – druskos, juodųjų maltų pipirų

Gaminimas:

1) Vyšninius pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir kiekvieną perpjaukite pusiau.

2) Porą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite žiedeliais ir švelniai pamaigykite apšlakstę alyvuogių aliejumi.

3) Bulves supjaustykite plonomis riekelėmis arba tiesiog sutarkuokite burokine tarka. Lašišos filė nuplaukite po tekančiu vandeniu ir taip pat supjaustykite plonomis juostelėmis.

4) Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir sudėkite sluoksnį bulvių – maždaug 1,5-2 centimetrų storio. Ant bulvių turėtų keliauti porai, lašišos filė, pagal skonį žuvį pagardinkite druska bei pipirais. Pjūvio puse žemyn ant žuvies sudėkite vyšninius pomidorus.

5) Kiaušinius išplakite su grietinėle, įmaišykite smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Gautu plakiniu apliekite apkepą ir kepkite viską 30 minučių. Skaniau apkepą patiekti karštą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)