Reikės:
5 didelių bulvių
3 kiaušinių
pundelio svogūnų laiškų
20 g sviesto
40 g bet kokio kietojo sūrio
žiupsnelio krapų
2 šaukštų miltų
pagal skonį druskos ir juodųjų maltų pipirų
trupučio pieno
Bulves nulupkite, išvirkite ir sutrinkite. Kai pravės, sutrinkite, pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įmuškite kiaušinį ir įpilkite šlakelį pieno. Berkite miltus ir užminkykite tešlą.
Likusius kiaušinius kietai išvirkite, kai atvės, smulkiai sukapokite. Svogūnų laiškus susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniais.
Sūrį sutarkuokite labai smulkia trintuve.
Imkite maždaug 2-3 šaukštus tešlos, rankomis suplakite plokščią paplotį. Ant vidurio dėkite šaukštą kiaušinių-svogūnų įdaro, suformuokite „cepeliną“ ir apvoliokite tarkuotame sūryje.
Kepkite įkaitintame svieste iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekite su grietine.