Reikės:

500 g braškių;
20 ml apelsinų likerio;
1 valg. š. cukraus pudros;
20 g želatinos;
3 kiaušinių trynių;
80 g cukraus;
250 ml grietinėlės.

Paruošimas:

Braškes nuplaukite ir apdžiovinkite, 4 uogas atidėkite papuošimui. Likusias braškes supjaustykite ketvirtadaliais, apšlakstykite apelsinų likeriu, apibarstykite cukraus pudra ir palikite 15 min. Tuomet pertrinkite uogas per sietelį.

Pagal instrukciją ištirpinkite želatiną. Į trintas braškes sudėkite kiaušinių trynius, maišant supilkite želatiną. Pastatykite kremą į šaldytuvą 20 min. Išplakite 200 ml grietinėlės, sudėkite ją į kremą, išmaišykite.

Išpilstykite kremą į desertinius indelius ir 1 val. palikite šaldytuve.

Prieš patiekiant papuoškite likusia plakta grietinėle ir likusiomis uogomis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją