Reikės:
500 g braškių;
20 ml apelsinų likerio;
1 valg. š. cukraus pudros;
20 g želatinos;
3 kiaušinių trynių;
80 g cukraus;
250 ml grietinėlės.
Paruošimas:
Braškes nuplaukite ir apdžiovinkite, 4 uogas atidėkite papuošimui. Likusias braškes supjaustykite ketvirtadaliais, apšlakstykite apelsinų likeriu, apibarstykite cukraus pudra ir palikite 15 min. Tuomet pertrinkite uogas per sietelį.
Pagal instrukciją ištirpinkite želatiną. Į trintas braškes sudėkite kiaušinių trynius, maišant supilkite želatiną. Pastatykite kremą į šaldytuvą 20 min. Išplakite 200 ml grietinėlės, sudėkite ją į kremą, išmaišykite.
Išpilstykite kremą į desertinius indelius ir 1 val. palikite šaldytuve.
Prieš patiekiant papuoškite likusia plakta grietinėle ir likusiomis uogomis.
Skanaus!