Keturioms porcijoms jums reikės:

Tešlai –



50 g kvietinių miltų,

130 ml pieno,

2 kiaušinių,

1 valg. šaukšto aliejaus.

Įdarui –

1 kuokštelio krapų,
200 g varškės sūrio,
100 g grietinės,
1 valg.šaukšto krienų,
druskos,
kajeno pipirų,
200 g rūkytos lašišos (supjaustytos griežinėliais).

Miltus, pieną, kiaušinius ir aliejų gerai išplakite ir palikite pusvalandžiui pastovėti. Keptuvėje nepridegančiu paviršiumi iš tešlos iškepkite keturis plonus lietinius ir leiskite jiems atvėsti.

Krapus nuplaukite, nusausinkite ir sukapokite. Varškės sūrį sutrinkite su grietine, pagarsinkite krienais, kajeno pipirais ir pasūdykite. Kiekvieną blynelį sutepkite varškės kremu, ant viršaus uždėkite lašišos griežinėlius ir vėl sutepkite varškės kremu.

Blynelius suvyniokite į ritinėlį, kiekvieną atskirai suvyniokite į skaidrią polietileno plėvelę ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą. Po to vyniotinius su lašiša iš šaldytuvo išimkite, nuimkite polietileno plėvelę ir supjaustykite pusantro centimetro storio gabalėliais. Gražiai išdėliokite į lėkštę ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją