Keturioms porcijoms reikės:

450 gramų miltų,
4 šaukštai cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
300 ml pieno,
100 gramų 15 proc. riebumo grietinės,
4 kiaušinio baltymai,
aliejaus,
vanilinio cukraus,
burokėlių sulčių.

Padažui:

160 gramų kukurūzų sirupo, agavų sirupo arba šviesaus medaus,
130 – 150 gramų karamelinių saldainių,
75 – 80 gramų kakavos miltelių be cukraus,
80 – 90 gramų juodojo kartaus šokolado.

Persijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Išplakite baltymus su trupučiu druskos, supilkite pieną, greitinę ir įpilkite 2 – 3 šaukštelius aliejaus. Šią masę sumaišykite su sausa miltų mase.

Padalinkite tešlą pusiau. Į vieną dalį įdėkite vanilės, įpilkite burokėlių sulčių, išmaišykite ir palikite 20 – 30 min. pastovėti. Tada iškepkite blynus, stenkitės per daug neapskrudinti. Iškeptus blynus šiltai apklokite.

Padažui sutrupinkite karamelinius saldainius, kelis gabalėlius palikite papuošimui. Šokoladą sulaužykite gabalėliais. Įpilkite į puodą 250 ml šilto vandens, sudėkite karamelę, supilkite sirupą, suberkite kakavos miltelius. Masę užvirinkite, karamelė turi visiškai išsilydyti.

Nukelkite puodą nuo viryklės, sudėkite šokoladą ir maišykite, kol susidarys vientisa masė. Paskui atvėsinkite padažą.

Sukraukite iš blynų kelias krūveles kaitaliodami spalvas ir apliekite padažu, o ant viršaus užberkite karamelės gabalėlių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją