Pasisekė man, kad tokį gėrį galiu sau leisti ir pirmadienį! O blynai išties skanūs, minkšti ir kvapnūs. Gaminau vakar, gaminu ir šiandien!

Reikės:

250 ml miltų;
250 ml kefyro;
1 kiaušinio;
3 obuolių;
1,5 v.š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. cinamono;
2 v.š.aliejaus;
žiupsnelio druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. sodos.

Eiga:

Į dubenį suberiame miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną bei druską. Kitame inde suplakame kiaušinius su cukrumi, supilame kefyrą, aliejų, lengvai išmaišome. Gautą masę supilame į dubenį su miltais ir maišome, kol nebesimato miltų. Tešlos nereikia maišyti iki vientisumo, ji turi būti tiršta ir su gumulėliais.

Galiausiai įmaišome nuluptus ir burokine tarką sutarkuotus obuolius. Tešlą paliekame 30 minčių pailsėti, laikui praėjus jos nepermaišome, o iškart kepame. Kepame aliejumi pateptoje keptuvėje, kai ima rodytis skylutės, apverčiame.