Blynai su obuoliais ir cinamonu

Rytai, kurie prasideda blynais, visada būna linksmesni ir kažkuo stebuklingesni! O ypač savaitgaliais, mm, saldi uogienė, vaisiai, prie stalo susirinkusi visa šeima, linksmi pokalbiai!
Blynai su obuoliais ir cinamonu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Pasisekė man, kad tokį gėrį galiu sau leisti ir pirmadienį! O blynai išties skanūs, minkšti ir kvapnūs. Gaminau vakar, gaminu ir šiandien!

Reikės:

250 ml miltų;
250 ml kefyro;
1 kiaušinio;
3 obuolių;
1,5 v.š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. cinamono;
2 v.š.aliejaus;
žiupsnelio druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. sodos.

Eiga:

Į dubenį suberiame miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną bei druską. Kitame inde suplakame kiaušinius su cukrumi, supilame kefyrą, aliejų, lengvai išmaišome. Gautą masę supilame į dubenį su miltais ir maišome, kol nebesimato miltų. Tešlos nereikia maišyti iki vientisumo, ji turi būti tiršta ir su gumulėliais.

Galiausiai įmaišome nuluptus ir burokine tarką sutarkuotus obuolius. Tešlą paliekame 30 minčių pailsėti, laikui praėjus jos nepermaišome, o iškart kepame. Kepame aliejumi pateptoje keptuvėje, kai ima rodytis skylutės, apverčiame.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Bedarbis pyragas (15)

Angliškai šitas pyragas vadinasi „Do Nothing Cake“, neva, net nereikia nieko daryti. Tad mes jį pavadinome „Bedarbiu“.

Savaitgalis prie laužo. Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką? (44)

Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas.

Tradicinis anglų desertas (3)

Etono betvarkė – tradicinis anglų desertas. Sakoma, kad pirmi šie desertai buvo pradėti gaminti dar XIX amžiuje, o dabar jis labai populiarus visoje Anglijoje.

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos (7)

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Sparneliai su mėlynojo sūrio padažu (1)

Šie sparneliai puikiai tiks tiek pietų stalui, tiek pasisėdėjimui su draugais ar net iškylai. Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.