Blynai su obuoliais ir cinamonu

Rytai, kurie prasideda blynais, visada būna linksmesni ir kažkuo stebuklingesni! O ypač savaitgaliais, mm, saldi uogienė, vaisiai, prie stalo susirinkusi visa šeima, linksmi pokalbiai!
Blynai su obuoliais ir cinamonu
Blynai su obuoliais ir cinamonu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Pasisekė man, kad tokį gėrį galiu sau leisti ir pirmadienį! O blynai išties skanūs, minkšti ir kvapnūs. Gaminau vakar, gaminu ir šiandien!

Reikės:

250 ml miltų;
250 ml kefyro;
1 kiaušinio;
3 obuolių;
1,5 v.š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. cinamono;
2 v.š.aliejaus;
žiupsnelio druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. sodos.

Eiga:

Į dubenį suberiame miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną bei druską. Kitame inde suplakame kiaušinius su cukrumi, supilame kefyrą, aliejų, lengvai išmaišome. Gautą masę supilame į dubenį su miltais ir maišome, kol nebesimato miltų. Tešlos nereikia maišyti iki vientisumo, ji turi būti tiršta ir su gumulėliais.

Galiausiai įmaišome nuluptus ir burokine tarką sutarkuotus obuolius. Tešlą paliekame 30 minčių pailsėti, laikui praėjus jos nepermaišome, o iškart kepame. Kepame aliejumi pateptoje keptuvėje, kai ima rodytis skylutės, apverčiame.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Gardumėlis: marinuoti baravykai (11)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Gardėsiai iš slyvų: virtinukai, marmeladas ir desertas

Rugpjūčio antroji pusė – slyvų metas. Pagailėkite nuo jų svyrančių šakų ir pačių slyvų – juk nenorite, kad jomis smaguriautų širšės? Juolab kad šias uogas puikiai panaudosite gardesniam tikslui – patiekalams gaminti. Tiesa, atminkite: viskas daroma su saiku, todėl ir slyvų nevalia padauginti. Skanių jums apvalių mėlynųjų!

Prabangus varškės apkepas su obuoliais (2)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Soti grybų sriuba (1)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Naminė saldžiarūgštė cukinija (5)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Sandrai ir laukiame jūsų receptų.