Blynai su obuoliais ir cinamonu

Rytai, kurie prasideda blynais, visada būna linksmesni ir kažkuo stebuklingesni! O ypač savaitgaliais, mm, saldi uogienė, vaisiai, prie stalo susirinkusi visa šeima, linksmi pokalbiai!
Blynai su obuoliais ir cinamonu
Blynai su obuoliais ir cinamonu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Pasisekė man, kad tokį gėrį galiu sau leisti ir pirmadienį! O blynai išties skanūs, minkšti ir kvapnūs. Gaminau vakar, gaminu ir šiandien!

Reikės:

250 ml miltų;
250 ml kefyro;
1 kiaušinio;
3 obuolių;
1,5 v.š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. cinamono;
2 v.š.aliejaus;
žiupsnelio druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. sodos.

Eiga:

Į dubenį suberiame miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną bei druską. Kitame inde suplakame kiaušinius su cukrumi, supilame kefyrą, aliejų, lengvai išmaišome. Gautą masę supilame į dubenį su miltais ir maišome, kol nebesimato miltų. Tešlos nereikia maišyti iki vientisumo, ji turi būti tiršta ir su gumulėliais.

Galiausiai įmaišome nuluptus ir burokine tarką sutarkuotus obuolius. Tešlą paliekame 30 minčių pailsėti, laikui praėjus jos nepermaišome, o iškart kepame. Kepame aliejumi pateptoje keptuvėje, kai ima rodytis skylutės, apverčiame.

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Besilaikantiems dietos – kitoks šaltibarščių receptas (6)

Su šiltais orais prasideda ir šaltibarščių „sezonas“. Lidse gyvenanti Odeta, puslapio „Samčio užrašai“ autorė, siūlo išmėginti kitokį šaltibarščių receptą, skirtą besilaikantiems dietoms.

Idėja desertui: kokosinis žaliųjų citrinų keksas

Burnoje tirpstantis, purus, saldžiarūgštis kokosinis keksas. Kas išbandė, sakė – labai skanus!

Trys būdai, kaip paruošti karštą bulvių garnyrą

Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkius tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį vaizdų ir skanų garnyrą patiekti.