Blynai su obuoliais ir cinamonu

Rytai, kurie prasideda blynais, visada būna linksmesni ir kažkuo stebuklingesni! O ypač savaitgaliais, mm, saldi uogienė, vaisiai, prie stalo susirinkusi visa šeima, linksmi pokalbiai!
Blynai su obuoliais ir cinamonu
Blynai su obuoliais ir cinamonu
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Pasisekė man, kad tokį gėrį galiu sau leisti ir pirmadienį! O blynai išties skanūs, minkšti ir kvapnūs. Gaminau vakar, gaminu ir šiandien!

Reikės:

250 ml miltų;
250 ml kefyro;
1 kiaušinio;
3 obuolių;
1,5 v.š. cukraus;
1 a.š. vanilinio cukraus;
1 a.š. cinamono;
2 v.š.aliejaus;
žiupsnelio druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
0,5 a.š. sodos.

Eiga:

Į dubenį suberiame miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną bei druską. Kitame inde suplakame kiaušinius su cukrumi, supilame kefyrą, aliejų, lengvai išmaišome. Gautą masę supilame į dubenį su miltais ir maišome, kol nebesimato miltų. Tešlos nereikia maišyti iki vientisumo, ji turi būti tiršta ir su gumulėliais.

Galiausiai įmaišome nuluptus ir burokine tarką sutarkuotus obuolius. Tešlą paliekame 30 minčių pailsėti, laikui praėjus jos nepermaišome, o iškart kepame. Kepame aliejumi pateptoje keptuvėje, kai ima rodytis skylutės, apverčiame.

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Tiesiog nuodėmingai skanu: 3 receptai su moliūgais (2)

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen, šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

Kaip gardžiai paruošti bulves: specialisto patarimai (3)

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų, sakoma pranešime spaudai. Tačiau kulinarai neskuba šios daržovės nurašyti. Pasak jų, yra daug bulvių paruošimo būdų bei nemažai pagardų, kuriais paskanintos bulvės nustebins netikėtu skoniu. Kokie jie?

TOP 3 rugsėjo patiekalai: ir sveika, ir skanu

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“, o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus, sakoma pranešime spaudai.

Šildanti moliūgų sriuba

Gaminimo laikas: 50 min Porcijų skaičius: 4 Kcal: 264