Reikės:

1 didelės arba 4 mažų cukinijų
2 kiaušinių
žiupsnelio petražolių
žiupsnelio krapų
miltų
druskos
maltų pipirų

Jeigu cukinija didelė ir su kieta odele, ją nulupkite. Jaunų cukinijų lupti nereikia. Sutarkuokite burokine trintuve.

Kiaušinius gerai išplakite, supilkite į tarkius. Ten pat suberkite smulkiai supjaustytas petražoles ir krapus, gerai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

Truputį palaukite, kol cukinijos išleis sultis ir masės suskystės - bus aiškiau, kiek reikia miltų. Pastoviai maišydami jų berkite tiek, kad išeitų blynų tešla. Jeigu įdėsite per daug, blynai išeis kieti ir sprangūs. Tad geriau iškepti vieną eksperimentinį blyną ir, jeigu trūksta, įdėti vieną kitą šaukštą miltų.

M4gstate eksperimentuoti? Tuomet šaukštus tarkuoto fermentinio sūrio ar savo mėgstamų žalumynų. Taip gimsta gardžiausi receptai.

Valgykite su grietine arba natūraliu jogurtu be priedų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)