Jei viso pasigaminto pašteto ir nesutepsite – atidėkite jį kitam kartui. Jis kelias dienas tikrai gali palaukti šaldytuve. Garduma!

Reikės:

juodos duonos
4 sūdytos silkės filė
saujelės krapų
2 vidutinio dydžio burokėlių
3 šaukštų lazdynų riešutų
1 raudonojo svogūno
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 šaukštų balzaminio acto
1 šaukšto sojų padažo
1 šaukšto vandens
druskos, pipirų

Burokėlius, įvyniotus į foliją, iškepame 180 °C orkaitėje (prireiks apie 1,5 valandos, laikas priklausys nuo burokėlių dydžio). Galite naudoti virtus, bet skonis bus ne toks ryškus.

Svogūną supjaustome pusžiedžiais, į keptuvę įpilame aliejaus ir pakepiname apie 20 minučių ant nedidelės ugnies, kol svogūnai taps minkšti ir rusvi.

Į nedidelį virtuvinį kombainą suberiame riešutus ir juos susmulkiname, kad būtų kaip rupūs miltai, tada sudedame nuluptus burokėlius ir svogūnus, supilame aliejų, balzaminį actą, vandenį ir sojų padažą, įberiame pipirų, pasūdome ir viską dar kartą sumalame.

Išeis tiršta masė. Įpilame dar šiek tiek vandens, kad ji suskystėtų. Paragaujame. Jei trūksta rūgštelės ar druskos, atitinkamai įpilame balzaminio acto ar sojų padažo. Paštetas paruoštas.

Silkių filė supjaustome gabaliukais.

Duoną supjaustome pageidaujamo dydžio gabaliukais, geriausia – vieno kąsnio.

Ant kiekvieno duonos gabaliuko užtepame pašteto, uždedame silkės ir pabarstome smulkintais krapais.

Skanaus!

Daugiau receptų galite rasti „Beatos virtuvės“ žurnalo žiemos numeryje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)