Kitas opus mano skaitytojams kylantis klausimas – ką dar pagaminti iš varškės. Tai va šiuos du klausimus -prašymus sudėjus į vieną vietą, galima sakyti, išeina du puikūs ir greiti pyragai viename. Pavadinimas „12 minučių“, nes aš jį per tiek laiko pašaunu į orkaitę. Pirmą kartą gaminant gal ir ilgiau užtruksite, bet kai įgusite, tikrai daugiau laiko neatims.
Šio pyrago pagrindas trapus, gana tvirtas, skonio ir spalvos jam suteikia cinamonas ir imbieras. O ant pagrindo visų taip mėgiama karalienė varškė. Varškės masę aš dalinu pusiau ir į vieną dalį beriu daug aguonų, razinų, o į kitą – dedu šaldytų uogų. Taip staigiuoju būdu pasidaro beveik du pyragai.
Pagrindui reikės:
200 g sviesto
300 g miltų
50 g cukraus
šaukšto cinamono ir šaukšto imbiero miltelių (nebūtinai nei tų, nei tų)
Varškės masei reikės:
600 g pusriebės varškės
50 g cukraus
2 kiaušinių
2 saujų razinų
50-70 g aguonų
Ir/arba
2 saujų šaldytų juodųjų serbentų arba kitų mėgstamų uogų
Gaminame:
1. Įjungiame orkaitę, temperatūra 180 °C. Pasiruošiame kepimo indą (aš naudoju nedidelį kepimo indą tortams kepti), išklokite jį kepimo popieriumi.
2. Miltus, cukrų ir prieskonius dideliame dubenyje sumaišome šaukštu.
3. Šaltą sviestą vis pavoliodami į miltus sutarkuojame burokine tarka (į tą patį miltų dubenį). Rankomis sumaišome miltus su sviestu, kad neliktų stambių sviesto šuorų.
4. Į varškės masę įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, pamaišome šaukštu. Varškę padalinkite pusiau.
5. Į vieną varškės dalį beriame aguonas ir razinas, pamaišome. Į kitą dalį šaldytas uogas, pamaišome. Pusė pyrago bus su aguonomis, kita pusė – su uogomis.
6. Į kepimo indą beriame 80 proc. trupinių (pasilikite tik porą saujų viršui apibarstyti), išlyginame, ant jų verčiame varškę, viršų apibarstome likusiais trupiniais.
Daugiau greitai pagaminamų patiekalų rasite mano bloge www.beatosvirtuve.lt.