Kitas opus mano skaitytojams kylantis klausimas – ką dar pagaminti iš varškės. Tai va šiuos du klausimus -prašymus sudėjus į vieną vietą, galima sakyti, išeina du puikūs ir greiti pyragai viename. Pavadinimas „12 minučių“, nes aš jį per tiek laiko pašaunu į orkaitę. Pirmą kartą gaminant gal ir ilgiau užtruksite, bet kai įgusite, tikrai daugiau laiko neatims.

Šio pyrago pagrindas trapus, gana tvirtas, skonio ir spalvos jam suteikia cinamonas ir imbieras. O ant pagrindo visų taip mėgiama karalienė varškė. Varškės masę aš dalinu pusiau ir į vieną dalį beriu daug aguonų, razinų, o į kitą – dedu šaldytų uogų. Taip staigiuoju būdu pasidaro beveik du pyragai.

Taigi greitas, gardus pyragas visiems atvejams.

Pagrindui reikės:

200 g sviesto
300 g miltų
50 g cukraus
šaukšto cinamono ir šaukšto imbiero miltelių (nebūtinai nei tų, nei tų)

Varškės masei reikės:

600 g pusriebės varškės
50 g cukraus
2 kiaušinių
2 saujų razinų
50-70 g aguonų
Ir/arba
2 saujų šaldytų juodųjų serbentų arba kitų mėgstamų uogų

Gaminame:

1. Įjungiame orkaitę, temperatūra 180 °C. Pasiruošiame kepimo indą (aš naudoju nedidelį kepimo indą tortams kepti), išklokite jį kepimo popieriumi.

2. Miltus, cukrų ir prieskonius dideliame dubenyje sumaišome šaukštu.

3. Šaltą sviestą vis pavoliodami į miltus sutarkuojame burokine tarka (į tą patį miltų dubenį). Rankomis sumaišome miltus su sviestu, kad neliktų stambių sviesto šuorų.

4. Į varškės masę įmušame kiaušinius, suberiame cukrų, pamaišome šaukštu. Varškę padalinkite pusiau.

5. Į vieną varškės dalį beriame aguonas ir razinas, pamaišome. Į kitą dalį šaldytas uogas, pamaišome. Pusė pyrago bus su aguonomis, kita pusė – su uogomis.

6. Į kepimo indą beriame 80 proc. trupinių (pasilikite tik porą saujų viršui apibarstyti), išlyginame, ant jų verčiame varškę, viršų apibarstome likusiais trupiniais.

7. Šauname į orkaitę kepti apie 50 minučių.

Daugiau greitai pagaminamų patiekalų rasite mano bloge www.beatosvirtuve.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)