Bananinis tortas

 (11)
Bananinis tortas
Bananinis tortas
© Shutterstock nuotr.

Bananai turi savybę pakelti nuotaiką ir suteikti optimizmo. Bananinis tortas, tikėtina, gali dar daugiau.

10 porcijų

Produktai:

2 bananai (supjaustyti riekelėmis),
200 gramų + 1 šaukštas sviesto,
200 gramų rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,
75 gramai bet kokių riešutų (sugrūsti),
200 gramų miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Glazūrai:

150 gramų sviesto,
250 gramų cukraus pudros,
3 šaukštai virto kondensuoto pieno.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų, kai masė pasidarys balta, įmuškite kiaušinius, suberkite bananų gabalėlius ir išmaišykite. Nesijaudinkite, jei masė nebus vientisa, tai nėra taip svarbu. Galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutus, dar kartą išmaišykite.

3. Sudėkite tešlą į formą, kepkite 50 – 55 min. ištraukite, palikite 5 min. atvėsti.

4. Pasigaminkite kremą. Išplakite sviestą, virtą sutirštintą pieną ir cukraus pudrą. Kremu aptepkite tortuką ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.

Patarimas: bananai turi būti prinokę.

Kremas iš grietinėlės ir baltojo šokolado

Bet kokį tortą galima papuošti švelniu, lengvu kremu iš grietinėlės.

Išplakite 400 ml riebios grietinėlės (35 – 38 proc.). 180 gramų baltojo šokolado išlydykite inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu, paskui palikite pravėsti kambario temperatūroje. Sumaišykite grietinėlę su šokoladu ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus. Galima suteikti kremui įvairių spalvų, įtarkavus apelsino žievelės, kivių, burokėlių arba morkų sulčių, įbėrus kakavos ar kavos.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
11
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Figūrai nekenkiantys ledai

2014 balandžio mėn. 25 d. 00:01
Ledai – tai ne tik gaivinantis skanėstas šiltą dieną, bet ir sveikatai naudingas produktas. Nepagrįstas augalinių riebalų garbinimas – jau praeitis. Vis labiau vertinami natūralūs ledai, kurie pagaminti iš trintų vaisių, uogų, riešutų ar sėklų.

Pirmasis Lietuvoje gastronominis žurnalas mini du jubiliejus

2014 balandžio mėn. 24 d. 18:42
Šį pavasarį žurnalas „Geras skonis“, šviečiantis Lietuvos visuomenę gastronomijos, gėrimų ir vartojimo kultūros srityse, mini net dvi jubiliejines sukaktis: balandžio mėn. jau išleistas 100-asis žurnalo numeris, o gegužės mėn. žurnalas švęs 15-ąjį gimtadienį.

Pavasariškas varškės tortas

2014 balandžio mėn. 25 d. 00:01

Naudingas VIDEO: kaip iškart supjaustyti 10 mažų pomidorų (3)

2014 balandžio mėn. 24 d. 00:01
Nuo šiol nebūtina kankintis, jei norite perpjauti per pusę 10 mažų pomidoriukų.

Sveikiname gardžiausių velykinių patiekalų gamintojas! (2)

2014 balandžio mėn. 23 d. 17:40
Dėkojame visiems, pasidalinusiems savo gardžių velykinių patiekalų receptais ir skelbiame nugalėtojas!