Bananinis tortas

 (11)
Bananai turi savybę pakelti nuotaiką ir suteikti optimizmo. Bananinis tortas, tikėtina, gali dar daugiau.
Bananinis tortas
Bananinis tortas
© Shutterstock nuotr.

10 porcijų

Produktai:

2 bananai (supjaustyti riekelėmis),
200 gramų + 1 šaukštas sviesto,
200 gramų rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,
75 gramai bet kokių riešutų (sugrūsti),
200 gramų miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Glazūrai:

150 gramų sviesto,
250 gramų cukraus pudros,
3 šaukštai virto kondensuoto pieno.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų, kai masė pasidarys balta, įmuškite kiaušinius, suberkite bananų gabalėlius ir išmaišykite. Nesijaudinkite, jei masė nebus vientisa, tai nėra taip svarbu. Galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutus, dar kartą išmaišykite.

3. Sudėkite tešlą į formą, kepkite 50 – 55 min. ištraukite, palikite 5 min. atvėsti.

4. Pasigaminkite kremą. Išplakite sviestą, virtą sutirštintą pieną ir cukraus pudrą. Kremu aptepkite tortuką ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.

Patarimas: bananai turi būti prinokę.

Kremas iš grietinėlės ir baltojo šokolado

Bet kokį tortą galima papuošti švelniu, lengvu kremu iš grietinėlės.

Išplakite 400 ml riebios grietinėlės (35 – 38 proc.). 180 gramų baltojo šokolado išlydykite inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu, paskui palikite pravėsti kambario temperatūroje. Sumaišykite grietinėlę su šokoladu ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus. Galima suteikti kremui įvairių spalvų, įtarkavus apelsino žievelės, kivių, burokėlių arba morkų sulčių, įbėrus kakavos ar kavos.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (11)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Neatsilaikysite: varškės pyragas su džemo pertepimu (3)

Šis pyragas būtinai turi bręsti šaldytuve 48h, todėl jis turi tą nepatogumą – atsidarai šaldytuvą, o jis kvepia pyragu, na kaip susilaikyti neparagavus :) Visgi, laukimas turi privalumą, skonis užburs nuo pirmo kąsnio.

Išbandykite: kiaušiniai debesyse (8)

Savaitės dienomis mes visuomet nerandame laiko pasilepinti ypatingais pusryčiais. Skubėdami geriame kavą ar arbatą, susitepam greitai kokį sumuštinį ar suvalgome jogurto. Būtent todėl, savaitgalį turėdami daugiau laiko, privalome pasigaminti, ką nors geriau ir įmantriau nei paprastą dieną.

Grilyje keptas upėtakis, įvyniotas į šoninę (9)

Kai atšyla oras, taip norisi išbėgti iš virtuvės! Imame kepsninę, statome prie namų ar lekiame į gamtą. Ilgi savaitgalių vakarai ar atostogų metas leidžia mums jaukiai susėdus šeimos ar draugų būrelyje pasidalyti savo džiaugsmais ar rūpesčiais ir, žinoma, pasivaišinti patiekalais.

Išsirinkite: trys gardūs pyragai mamai

Daugeliui įprasta Motinos dienos proga savo mamą sveikinti dovanojant pavasarinių gėlių puokštę ir skanų pyragą. Iš tiesų, pyragas – puiki dovana, o ypač, jei jį kepate pats.

„Pasaulio virtuvės": aštrus jautienos troškinys (1)

Restorano „Meksika" šefas Panagiotis Kasapispagamins tradicinį meksikiečių patiekalą - Chili con carne (čili troškinį).