Bananinis tortas

 (11)
Bananinis tortas
Bananinis tortas
© Shutterstock nuotr.

Bananai turi savybę pakelti nuotaiką ir suteikti optimizmo. Bananinis tortas, tikėtina, gali dar daugiau.

10 porcijų

Produktai:

2 bananai (supjaustyti riekelėmis),
200 gramų + 1 šaukštas sviesto,
200 gramų rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,
75 gramai bet kokių riešutų (sugrūsti),
200 gramų miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Glazūrai:

150 gramų sviesto,
250 gramų cukraus pudros,
3 šaukštai virto kondensuoto pieno.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų, kai masė pasidarys balta, įmuškite kiaušinius, suberkite bananų gabalėlius ir išmaišykite. Nesijaudinkite, jei masė nebus vientisa, tai nėra taip svarbu. Galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutus, dar kartą išmaišykite.

3. Sudėkite tešlą į formą, kepkite 50 – 55 min. ištraukite, palikite 5 min. atvėsti.

4. Pasigaminkite kremą. Išplakite sviestą, virtą sutirštintą pieną ir cukraus pudrą. Kremu aptepkite tortuką ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.

Patarimas: bananai turi būti prinokę.

Kremas iš grietinėlės ir baltojo šokolado

Bet kokį tortą galima papuošti švelniu, lengvu kremu iš grietinėlės.

Išplakite 400 ml riebios grietinėlės (35 – 38 proc.). 180 gramų baltojo šokolado išlydykite inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu, paskui palikite pravėsti kambario temperatūroje. Sumaišykite grietinėlę su šokoladu ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus. Galima suteikti kremui įvairių spalvų, įtarkavus apelsino žievelės, kivių, burokėlių arba morkų sulčių, įbėrus kakavos ar kavos.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
11
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Geriausi Lietuvos miksologai kovojo dėl galimybės patekti į pasaulinį kokteilių čempionatą

2014 spalio mėn. 2 d. 11:52
Geriausi Lietuvos miksologai kovojo dėl galimybės patekti į pasaulinį kokteilių čempionatą
Organizatorių nuotr.
Trečiadienį sostinėje dužo taurės ir ovacijos skambėjo geriausiems šalies barmenams. Dėl galimybės atstovauti Lietuvą Baltijos šalių finale ir laimėti kelialapį į pasaulinį „Bacardi Global Legacy Cocktail Competition“ kokteilių kūrimo čempionatą varžėsi 14 kandidatų iš visos Lietuvos. Iš jų buvo atrinkti 4 geriausi šalies miksologai: Algirdas Mulevičius, Žygimantas Daukintis, Oskaras Tūba ir Radoslavas Anuškevič.

A. Pogrebnojus: Belgija – gurmaniškos virtuvės rojus

2014 spalio mėn. 2 d. 11:39
A. Pogrebnojus: Belgija – gurmaniškos virtuvės rojus
Asmeninio archyvo nuotr.
Briuselis – miestas, kurį dažnai girdime politinių naujienų kontekste, garsėjantis geriausiu pasaulio šokoladu ir alumi. Iš arčiau pažvelgus į šią senojo žemyno pažibą, nesunku išvysti neįtikėtinus kontrastus – nuo oficialumu dvelkiančių ES institucijų iki viduramžiškų senamiesčio fasadų.

Neatsisakantiems mėsos: netikras zuikis (9)

2014 spalio mėn. 2 d. 00:01
Gardiems pietums ar vakarienei iškepkite „Netikrą zuikį".

Tirps burnoje su arbata ar pienu: medaus keksas (14)

2014 spalio mėn. 1 d. 08:16
Jei turite šviežio medaus, pats metas kepti šį keksą.

Ką galima pagaminti su „Bulgur“ kruopomis + 3 originalūs receptai! (2)

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 15:22
Ilgėjantys vakarai ir vėstantis oras dažną mūsų paskatina daugiau laiko praleisti šeimininkaujant namuose, o gaminant maistą kyla noras išbandyti naujus, egzotiškus produktus. Viena madingiausių ir greičiausiai plintančių virtuvės naujovių – iš Turkijos į Lietuvą atkeliavusios saulėje džiovintos kviečių kruopos „Bulgur“.