Bananinis tortas

 (11)
Bananinis tortas
Bananinis tortas
© Shutterstock nuotr.

Bananai turi savybę pakelti nuotaiką ir suteikti optimizmo. Bananinis tortas, tikėtina, gali dar daugiau.

10 porcijų

Produktai:

2 bananai (supjaustyti riekelėmis),
200 gramų + 1 šaukštas sviesto,
200 gramų rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,
75 gramai bet kokių riešutų (sugrūsti),
200 gramų miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Glazūrai:

150 gramų sviesto,
250 gramų cukraus pudros,
3 šaukštai virto kondensuoto pieno.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų, kai masė pasidarys balta, įmuškite kiaušinius, suberkite bananų gabalėlius ir išmaišykite. Nesijaudinkite, jei masė nebus vientisa, tai nėra taip svarbu. Galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutus, dar kartą išmaišykite.

3. Sudėkite tešlą į formą, kepkite 50 – 55 min. ištraukite, palikite 5 min. atvėsti.

4. Pasigaminkite kremą. Išplakite sviestą, virtą sutirštintą pieną ir cukraus pudrą. Kremu aptepkite tortuką ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.

Patarimas: bananai turi būti prinokę.

Kremas iš grietinėlės ir baltojo šokolado

Bet kokį tortą galima papuošti švelniu, lengvu kremu iš grietinėlės.

Išplakite 400 ml riebios grietinėlės (35 – 38 proc.). 180 gramų baltojo šokolado išlydykite inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu, paskui palikite pravėsti kambario temperatūroje. Sumaišykite grietinėlę su šokoladu ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus. Galima suteikti kremui įvairių spalvų, įtarkavus apelsino žievelės, kivių, burokėlių arba morkų sulčių, įbėrus kakavos ar kavos.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
11
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

VMG: šventinis tinginys per 5 minutes (21)

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:04
"Virtuvės mitų griovėjai" siūlo Velykoms pasigaminti šventinį tinginį.

Moliūgų kisielius desertui (1)

2014 balandžio mėn. 20 d. 00:01
Moliūgų kisielius desertui
Asmeninio archyvo nuotr.
Lengviems, pavasariškiems, velykiniams desertams siūlomas kisielius. Bet išvirti reikėtų jį ne skystą, o tirštą ir ne gerti, o šaukštu kabinti.

Labai pavasariškas tortas „Kurmio kalnelis“ (2)

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Labai pavasariškas tortas „Kurmio kalnelis“
Asmeninio archyvo nuotr.
Labai pavasariškas tortukas. Papuošiantis Velykinį stalą ir labai pradžiuginsiantis vaikus. Juk atšilus orams ant vejos iškyla daug kurmių kalnelių.

Velykinis avinėlis

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Velykinis avinėlis
Asmeninio archyvo nuotr.
Kad velykinis stalas nebūtų be krikščioniško simbolio, išsikepkite mielą saldų avinėlį. Trafaretų galima susirasti internete, knygose, jei mokate - patiems nusipiešti.