Bananinis tortas

 (11)
Bananai turi savybę pakelti nuotaiką ir suteikti optimizmo. Bananinis tortas, tikėtina, gali dar daugiau.
Bananinis tortas
Bananinis tortas
© Shutterstock nuotr.

10 porcijų

Produktai:

2 bananai (supjaustyti riekelėmis),
200 gramų + 1 šaukštas sviesto,
200 gramų rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,
75 gramai bet kokių riešutų (sugrūsti),
200 gramų miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Glazūrai:

150 gramų sviesto,
250 gramų cukraus pudros,
3 šaukštai virto kondensuoto pieno.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų, kai masė pasidarys balta, įmuškite kiaušinius, suberkite bananų gabalėlius ir išmaišykite. Nesijaudinkite, jei masė nebus vientisa, tai nėra taip svarbu. Galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutus, dar kartą išmaišykite.

3. Sudėkite tešlą į formą, kepkite 50 – 55 min. ištraukite, palikite 5 min. atvėsti.

4. Pasigaminkite kremą. Išplakite sviestą, virtą sutirštintą pieną ir cukraus pudrą. Kremu aptepkite tortuką ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.

Patarimas: bananai turi būti prinokę.

Kremas iš grietinėlės ir baltojo šokolado

Bet kokį tortą galima papuošti švelniu, lengvu kremu iš grietinėlės.

Išplakite 400 ml riebios grietinėlės (35 – 38 proc.). 180 gramų baltojo šokolado išlydykite inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu, paskui palikite pravėsti kambario temperatūroje. Sumaišykite grietinėlę su šokoladu ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus. Galima suteikti kremui įvairių spalvų, įtarkavus apelsino žievelės, kivių, burokėlių arba morkų sulčių, įbėrus kakavos ar kavos.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Egzotiniai vaisiai: kaip juos išsirinkti, laikyti ir valgyti? (6)

Kivanas, pitaja, granadilja – daugeliui šie žodžiai skamba kaip rebusas, nors iš tiesų tai itin gurmanų mėgstami egzotiniai vaisiai. Šiuos ir kitus tropinius vaisius pamačius prekybos centre, daugeliui kyla begalė klausimų: kaip juos valgyti, su kuo derinti, kaip išsirinkti prinokusį vaisių, kur juos laikyti – šaldytuve ar kambario temperatūroje?

Šokoladinis aviečių putėsių tortas (2)

Kadangi dabar pats aviečių metas, reikia pasimėgauti!

Varškės apkepas kitaip (2)

Šis varškės apkepas turi traškią kepurę, viduje – purus, tirpstantis burnoje. Su grietine tiks kaip pietų ar vakarienės patiekalas, bet puikiausiai tiks ir kaip desertas, jei grietinę pakeisite plakta grietinėle ar uogiene, šokoladu. Mano atradimas – vafliai tešloje ir avižiniai dribsniai kepurei. Vaflių lakštus smulkinu rankomis iki nedidelių trupinių.

Skanumėlis: vytinti pomidorai arba paprika aliejuje (1)

Italai, sukūrę šį šedevrą, pomidorus džiovina saulėje. Esu bandžiusi bent apvytinti pomidorus karštom vasaros dienom lauke ir, žinoma, nieko nepavyko, mūsų saulutė labiau šypsosi, nei kaitina. Tačiau tikrai verta paaukoti šiek tiek elektros džiovinimui ir pasigaminti šiuo būdu konservuotų pomidorų. Jie labai dera su sūriais, varške, švelnia mėsa ir paukštiena, jais puošiu sumuštinius ir vienakąsnius.

Gardumynas žiemai: marinuota cukinija (7)

Kaip ir kiekvieną rudenį, cukinijos daržuose pradeda mojuot iš lysvės, jas tenka skubiai skinti ir paversti jas žieminiais konservais. Nesu didelė acto šalininkė, bet šiuo receptu marinuotos cukinijos tokios skanios…