Bananinis tortas

 (11)
Bananai turi savybę pakelti nuotaiką ir suteikti optimizmo. Bananinis tortas, tikėtina, gali dar daugiau.
Bananinis tortas
Bananinis tortas
© Shutterstock nuotr.

10 porcijų

Produktai:

2 bananai (supjaustyti riekelėmis),
200 gramų + 1 šaukštas sviesto,
200 gramų rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,
75 gramai bet kokių riešutų (sugrūsti),
200 gramų miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Glazūrai:

150 gramų sviesto,
250 gramų cukraus pudros,
3 šaukštai virto kondensuoto pieno.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų, kai masė pasidarys balta, įmuškite kiaušinius, suberkite bananų gabalėlius ir išmaišykite. Nesijaudinkite, jei masė nebus vientisa, tai nėra taip svarbu. Galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutus, dar kartą išmaišykite.

3. Sudėkite tešlą į formą, kepkite 50 – 55 min. ištraukite, palikite 5 min. atvėsti.

4. Pasigaminkite kremą. Išplakite sviestą, virtą sutirštintą pieną ir cukraus pudrą. Kremu aptepkite tortuką ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.

Patarimas: bananai turi būti prinokę.

Kremas iš grietinėlės ir baltojo šokolado

Bet kokį tortą galima papuošti švelniu, lengvu kremu iš grietinėlės.

Išplakite 400 ml riebios grietinėlės (35 – 38 proc.). 180 gramų baltojo šokolado išlydykite inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu, paskui palikite pravėsti kambario temperatūroje. Sumaišykite grietinėlę su šokoladu ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus. Galima suteikti kremui įvairių spalvų, įtarkavus apelsino žievelės, kivių, burokėlių arba morkų sulčių, įbėrus kakavos ar kavos.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Marinuotos paprikos su žiediniais kopūstais (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Gardus kremas su uogomis (3)

Vasara – toks metas, kai mažiausiai norisi sukinėtis virtuvėje. Tačiau valgyti, deja, vis tiek reikia. O ypač – pasmaližiauti, kai miškai ir sodai lūžta nuo uogų. Mano vasaros desertas, kurį visi valgo, giria, ir prašo DAR, yra lengvas, purus bei sotus kremas su uogomis.

Įdomybės apie kavą: kaip degustuoti, išsirinkti ir paruošti (3)

Kava, kaip ir vynas, turi savo degustavimo ritualus. Žinant vos keletą pagrindinių taisyklių galima geriau suprasti šio gėrimo aromato savybes, kurių kava turi pakankamai platų spektrą.

Daugiau nei pusė parduodamų dešrelių netinkamos kepti ant laužo (3)

Iš kelių šimtų Lietuvoje prekybos vietose parduodamų mėsos dešrelių rūšių vos kelios dešimtys yra tinkamos kepti ant laužo. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vyriausioji specialistė Viktorija Septilkienė įspėja, kad susigundžiusiems ant laužo pasičirškinti dešrelių reikėtų atkreipti dėmesį į jų sudedamąsias dalis ir jokiu būdu nepirkti produkto, jeigu jame yra nitritinės druskos E 250.

Konkursas „Mano geriausias konservavimo receptas“ (1)

Kviečiame visus, mėgstančius raugti, marinuoti ir kitaip konservuoti vasaros gėrybes, pasidalinti savo receptais ir dalyvauti konkurse „Mano geriausias konservavimo receptas“. Nugalėtojams - puiki staigmena!