Bananinis tortas

 (11)
Bananinis tortas
Bananinis tortas
© Shutterstock nuotr.

Bananai turi savybę pakelti nuotaiką ir suteikti optimizmo. Bananinis tortas, tikėtina, gali dar daugiau.

10 porcijų

Produktai:

2 bananai (supjaustyti riekelėmis),
200 gramų + 1 šaukštas sviesto,
200 gramų rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,
75 gramai bet kokių riešutų (sugrūsti),
200 gramų miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių.

Glazūrai:

150 gramų sviesto,
250 gramų cukraus pudros,
3 šaukštai virto kondensuoto pieno.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi.

2. Plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų, kai masė pasidarys balta, įmuškite kiaušinius, suberkite bananų gabalėlius ir išmaišykite. Nesijaudinkite, jei masė nebus vientisa, tai nėra taip svarbu. Galiausiai suberkite miltus, kepimo miltelius, riešutus, dar kartą išmaišykite.

3. Sudėkite tešlą į formą, kepkite 50 – 55 min. ištraukite, palikite 5 min. atvėsti.

4. Pasigaminkite kremą. Išplakite sviestą, virtą sutirštintą pieną ir cukraus pudrą. Kremu aptepkite tortuką ir įdėkite sustingti į šaldytuvą.

Patarimas: bananai turi būti prinokę.

Kremas iš grietinėlės ir baltojo šokolado

Bet kokį tortą galima papuošti švelniu, lengvu kremu iš grietinėlės.

Išplakite 400 ml riebios grietinėlės (35 – 38 proc.). 180 gramų baltojo šokolado išlydykite inde, įstatytame į dubenį su karštu vandeniu, paskui palikite pravėsti kambario temperatūroje. Sumaišykite grietinėlę su šokoladu ir 1 šaukšteliu vanilinio cukraus. Galima suteikti kremui įvairių spalvų, įtarkavus apelsino žievelės, kivių, burokėlių arba morkų sulčių, įbėrus kakavos ar kavos.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
11
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Maistas karjeristams ir lieknėjantiems (2)

2014 spalio mėn. 30 d. 19:27
Per dieną pagaminti tris skirtingus patiekalus – tikras iššūkis šiuolaikiniam visur skubančiam žmogui. Kiekviena minutė suskaičiuota ir paskirta svarbiausiems pasaulio darbams, tarp kurių, deja, dažniausiai nėra vietos maisto gaminimui namie.

Vištienos kepsniai su sūriu

2014 spalio mėn. 30 d. 15:09
Vištienos kepsniai su sūriu
I.Alenskaitės nuotr.

Įdomūs faktai apie maistą

2014 spalio mėn. 30 d. 00:01
Pradėkime nuo to, kad per gyvenimą žmogus suvalgo maždaug 40 tonų maisto.

Žydiška virtuvė - naujos receptų knygos autorės akimis + 2 receptai! (13)

2014 spalio mėn. 29 d. 14:31
Žydų tautą sudaro dvi etninės grupės – aškenaziai ir sefardai. Skirtinga ne tik šių žmonių, priklausančių šioms grupėms išvaizda, bet ir jų virtuvė. Aškenazių virtuvėje dominuoja patiekalai, kilę iš Šiaurės Europos. Gyvendamos atšiauriose sąlygose europiečių žydų – aškenazių moterys dėl gyvenimo ir klimatinių sąlygų maistą ruošė taupiai, kukliai, bet skaniai. Sefardų virtuvė, paveikta arabų ir Viduržemio jūros virtuvių, – turtingesnė prieskoniais bei riešutais, vaisiais.

Daržovių balandėliai (3)

2014 spalio mėn. 29 d. 14:02
Vegetariškas patiekalas.