Bananinis tortas

 (32)
Gaivus nesunkiai pagaminamas tortas, puoštas grietinėle ir mogdoliniais sausainukais.
Bananai
© Corbis/Scanpix

Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai –


200 g kokoso drožlių,
220 g sviesto,
200 g cukraus,
6 kiaušinių,
1 valg. šaukšto tarkuotos citrinos žievelės,
80 g pieno,
75 g miltų,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių,
100 g maltų migdolų,
1 pakelio sauso šokoladinio pudingo,
100 g šokolado,
1 arbat.šaukštelio malto cinamono,
3 valg.šaukštų citrinos sulčių,
3 nedidelių bananų.

Įdarui ir papuošimui –

200 g ananasų džemo,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšto cukraus,
apvalių migdolinių sausainukų,
3 nedidelių bananų,
citrinos sulčių,
šokoladu padengtų šiaudelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išardomą kepimo formą sutepkite sviestu. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite kokosų drožles ir leiskite joms atvėsti. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite pieną. Porcijomis į masę įmaišykite kartu su kepimo milteliais persijotus miltus, maltus migdolus, sausojo šokoladinio pudingo miltelius, cinamoną ir vieną valg. šaukštą citrinų sulčių.

Bananus nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, apšlakstykite juos dviem valg. šaukštais citrinų sulčių, sumaišykite su kokosų drožlėmis ir įmaišykite į tešlą.

Tešlą iškrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 50 minučių. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą horizontaliai supjaustykite į tris dalis.

Ananasų džemą, pastoviai maišydami, pakaitinkite ir juo sutepkite biskvito dalis. Visas tris torto dalis sudėkite vieną ant kitos.

Grietinėlę išplakite, plona srovele pildami į ją cukrų. Dalį plaktos grietinėlės sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždės formos antgaliu ir išspauskite ant torto groteles. Likusia grietinėle prie torto šonų prilipdykite migdolinius sausainukus.

Bananus nulupkite, kiekvieną perpjaukite išilgai pusiau, sutepkite citrinų sultimis ir išdėliokite ant torto perpjauta puse į viršų. Ant viršaus uždėkite šokoladu padengtus šiaudelius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Legendomis apipintas Italijos vyno regionas

Italijos regionas Kampanija yra kiek žemiau pusiasalio vidurio, "bato aule", kurio pavadinimas kildinamas iš lotyniškos frazės "Campania felix", reiškiančios „laimingoji žemė“. Vietos įžymybės: Vezuvijaus ugnikalnis, sostinė Neapolis ir, žinoma, vynas.

Desertai su uogomis: 7 receptai

Šie receptai atsiųstas konkursui „Gardžiausias vasaros desertas su uogomis“. Dėkojame skaitytojai Eglei už receptus.

Penkios šaltos sriubos karštai vasaros dienai (9)

Dienomis, kai padangėje nei debesėlio, o lauko termometras maksimaliai įkaitęs nuo jį glostančių saulės spindulių, jaučiamės kiek aptingę ir nė nekišame nosies į virtuvę. Tačiau kad ir kaip karšta bebūtų, valgyti vis tiek reikia. Tokiomis dienomis idealus maistas – šaltos sriubos.

Marinuotų daržovių asorti

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Konservuotų baklažanų troškinys

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!