Bananinis tortas

 (32)
Bananai
© Corbis/Scanpix

Gaivus nesunkiai pagaminamas tortas, puoštas grietinėle ir mogdoliniais sausainukais.

Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai –


200 g kokoso drožlių,
220 g sviesto,
200 g cukraus,
6 kiaušinių,
1 valg. šaukšto tarkuotos citrinos žievelės,
80 g pieno,
75 g miltų,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių,
100 g maltų migdolų,
1 pakelio sauso šokoladinio pudingo,
100 g šokolado,
1 arbat.šaukštelio malto cinamono,
3 valg.šaukštų citrinos sulčių,
3 nedidelių bananų.

Įdarui ir papuošimui –

200 g ananasų džemo,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšto cukraus,
apvalių migdolinių sausainukų,
3 nedidelių bananų,
citrinos sulčių,
šokoladu padengtų šiaudelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išardomą kepimo formą sutepkite sviestu. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite kokosų drožles ir leiskite joms atvėsti. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite pieną. Porcijomis į masę įmaišykite kartu su kepimo milteliais persijotus miltus, maltus migdolus, sausojo šokoladinio pudingo miltelius, cinamoną ir vieną valg. šaukštą citrinų sulčių.

Bananus nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, apšlakstykite juos dviem valg. šaukštais citrinų sulčių, sumaišykite su kokosų drožlėmis ir įmaišykite į tešlą.

Tešlą iškrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 50 minučių. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą horizontaliai supjaustykite į tris dalis.

Ananasų džemą, pastoviai maišydami, pakaitinkite ir juo sutepkite biskvito dalis. Visas tris torto dalis sudėkite vieną ant kitos.

Grietinėlę išplakite, plona srovele pildami į ją cukrų. Dalį plaktos grietinėlės sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždės formos antgaliu ir išspauskite ant torto groteles. Likusia grietinėle prie torto šonų prilipdykite migdolinius sausainukus.

Bananus nulupkite, kiekvieną perpjaukite išilgai pusiau, sutepkite citrinų sultimis ir išdėliokite ant torto perpjauta puse į viršų. Ant viršaus uždėkite šokoladu padengtus šiaudelius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
32
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kaip kavos kilmės šalis nulemia aromato subtilybes

2014 balandžio mėn. 22 d. 14:45
Kiekvienas žinome, kad vyno kokybę ir platų skonių spektrą lemia regionas, kuriame subrandinamos vynuogės. Tačiau ar susimąstome, kaip geografinė platuma, kurioje subrandinamos kavos pupelės, atsispindi kavos puodelyje bei ar šis veiksnys turi lemiamos įtakos kavos skoniui ir kokybei?

VMG: šventinis tinginys per 5 minutes (26)

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:04
"Virtuvės mitų griovėjai" siūlo Velykoms pasigaminti šventinį tinginį.

Nuostabūs sūrio kepsniukai

2014 balandžio mėn. 22 d. 00:01
Nuostabūs sūrio kepsniukai
Asmeninio archyvo nuotr.
Neturint ar nevalgant mėsos, nuostabius kepsnius galima išsikepti ir iš sūrio.

Burnoje tirpstantys keksiukai su vyšniomis

2014 balandžio mėn. 21 d. 00:01
Burnoje tirpstantys keksiukai su vyšniomis
Asmeninio archyvo nuotr.
Kartais žymiai smagiau pačiupti į ranką keksiuką, nei į lėkštę verstis gabalą pyrago. Ir net nereikia pasakoti, kaip labai juos mėgsta vaikučiai.