Bananinis tortas

 (32)
Bananai
© Corbis/Scanpix

Gaivus nesunkiai pagaminamas tortas, puoštas grietinėle ir mogdoliniais sausainukais.

Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai –


200 g kokoso drožlių,
220 g sviesto,
200 g cukraus,
6 kiaušinių,
1 valg. šaukšto tarkuotos citrinos žievelės,
80 g pieno,
75 g miltų,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių,
100 g maltų migdolų,
1 pakelio sauso šokoladinio pudingo,
100 g šokolado,
1 arbat.šaukštelio malto cinamono,
3 valg.šaukštų citrinos sulčių,
3 nedidelių bananų.

Įdarui ir papuošimui –

200 g ananasų džemo,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšto cukraus,
apvalių migdolinių sausainukų,
3 nedidelių bananų,
citrinos sulčių,
šokoladu padengtų šiaudelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išardomą kepimo formą sutepkite sviestu. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite kokosų drožles ir leiskite joms atvėsti. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite pieną. Porcijomis į masę įmaišykite kartu su kepimo milteliais persijotus miltus, maltus migdolus, sausojo šokoladinio pudingo miltelius, cinamoną ir vieną valg. šaukštą citrinų sulčių.

Bananus nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, apšlakstykite juos dviem valg. šaukštais citrinų sulčių, sumaišykite su kokosų drožlėmis ir įmaišykite į tešlą.

Tešlą iškrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 50 minučių. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą horizontaliai supjaustykite į tris dalis.

Ananasų džemą, pastoviai maišydami, pakaitinkite ir juo sutepkite biskvito dalis. Visas tris torto dalis sudėkite vieną ant kitos.

Grietinėlę išplakite, plona srovele pildami į ją cukrų. Dalį plaktos grietinėlės sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždės formos antgaliu ir išspauskite ant torto groteles. Likusia grietinėle prie torto šonų prilipdykite migdolinius sausainukus.

Bananus nulupkite, kiekvieną perpjaukite išilgai pusiau, sutepkite citrinų sultimis ir išdėliokite ant torto perpjauta puse į viršų. Ant viršaus uždėkite šokoladu padengtus šiaudelius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
32
Registruoti (0) Anonimiški (32)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Tailando virtuvės įdomybės arba kodėl tajų kalboje nėra žodžio „badas“ (3)

2015 sausio mėn. 27 d. 12:32
Kiekvienas užkietėjęs keliautojas patvirtins, kad Tailando virtuvė – viena iš populiariausių pasaulyje. Kaip ir daugelio pietryčių Azijos šalių, tajų virtuvei didelę įtaką darė kinų, indų, japonų ir netgi portugalų virtuvės, tačiau ji išsaugojo savo charakterį ir unikalumą. Tailando virtuvės skonių įvairovę sunku perteikti žodžiais, jos negalima palyginti su jokia kita pasaulio virtuve.

Kauniečiai nebijo naujovių: ragauja ir žalios jautienos, ir varlių šlauneles (29)

2015 sausio mėn. 25 d. 09:34
Prancūziška virtuvė
Organizatorių nuotr.
„Būna tokių klientų, kurie ateina savęs išbandyti ir paragauti neįprasto patiekalo“, - sako Kaune veikiančio prancūziško maisto restorano rinkodaros vadovė Eglė Mažeikienė. Ji teigia, kad neįprasti patiekalai – varlių šlaunelės ar specialiai paruoštos sraigės – kauniečių nebebaugina. Atvirkščiai – laikinosios sostinės gyventojai smalsūs ir pasiruošę išbandyti naujoves, sako E. Mažeikienė.

Gardūs bulviniai blynai (28)

2015 sausio mėn. 25 d. 00:00
Šie blynai skanūs ir su pikantišku, ir su saldžiu padažu.

Degustacija: kuo pasižymi skirtingų regionų kava (5)

2015 sausio mėn. 23 d. 16:37
Ketvirtadienio pavakarę Kaune vyko kavos degustacija, kurios metu ekspertai supažindino su kavomis iš įvairių pasaulio regionų bei tinkamais jų paruošimo būdais. Buvo degustuojamos rūšinės kavos iš Pietų Amerikos, Afrikos ir Indonezijos plantacijų.