Bananinis tortas

 (32)
Bananai
© Corbis/Scanpix

Gaivus nesunkiai pagaminamas tortas, puoštas grietinėle ir mogdoliniais sausainukais.

Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai –


200 g kokoso drožlių,
220 g sviesto,
200 g cukraus,
6 kiaušinių,
1 valg. šaukšto tarkuotos citrinos žievelės,
80 g pieno,
75 g miltų,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių,
100 g maltų migdolų,
1 pakelio sauso šokoladinio pudingo,
100 g šokolado,
1 arbat.šaukštelio malto cinamono,
3 valg.šaukštų citrinos sulčių,
3 nedidelių bananų.

Įdarui ir papuošimui –

200 g ananasų džemo,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšto cukraus,
apvalių migdolinių sausainukų,
3 nedidelių bananų,
citrinos sulčių,
šokoladu padengtų šiaudelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išardomą kepimo formą sutepkite sviestu. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite kokosų drožles ir leiskite joms atvėsti. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite pieną. Porcijomis į masę įmaišykite kartu su kepimo milteliais persijotus miltus, maltus migdolus, sausojo šokoladinio pudingo miltelius, cinamoną ir vieną valg. šaukštą citrinų sulčių.

Bananus nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, apšlakstykite juos dviem valg. šaukštais citrinų sulčių, sumaišykite su kokosų drožlėmis ir įmaišykite į tešlą.

Tešlą iškrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 50 minučių. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą horizontaliai supjaustykite į tris dalis.

Ananasų džemą, pastoviai maišydami, pakaitinkite ir juo sutepkite biskvito dalis. Visas tris torto dalis sudėkite vieną ant kitos.

Grietinėlę išplakite, plona srovele pildami į ją cukrų. Dalį plaktos grietinėlės sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždės formos antgaliu ir išspauskite ant torto groteles. Likusia grietinėle prie torto šonų prilipdykite migdolinius sausainukus.

Bananus nulupkite, kiekvieną perpjaukite išilgai pusiau, sutepkite citrinų sultimis ir išdėliokite ant torto perpjauta puse į viršų. Ant viršaus uždėkite šokoladu padengtus šiaudelius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
32
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Mėsainis su brie sūriu

2014 rugsėjo mėn. 24 d. 00:01
Mėsainis su brie sūriu
Organizatorių nuotr.
Apklausa parodė, jog norėdami pasimėgauti gardžiais ant grilio keptais patiekalais, dauguma lietuvių šią vasarą keliavo į restoranus ir kavines (39 proc. apklaustųjų).

Virtuvės šefas: lėtas mėgavimasis maistu vėl darosi madingu (4)

2014 rugsėjo mėn. 23 d. 11:04
Virtuvės šefas: lėtas mėgavimasis maistu vėl darosi madingu
Organizatorių nuotr.
Rugsėjo pabaigoje į Kauno muzikinį teatrą gurmanus kviečia gurmaniškas „Maisto teatras“. Tai bus vakarienė, kurioje kiekvienas pasijaus kaip aktorius nepakartojamame spektaklyje, ragaudamas išskirtinius, iki šiol negamintus patiekalus.

Kaip paprastai pagaminti gurmanišką vakarienę ekspertų patarimai

2014 rugsėjo mėn. 24 d. 00:01
Edita ir Artūras Piulskiai gyvena Vilniuje. Vienuolika metų puoselėja savo santuoką, kuria mielas šeimos tradicijas ir viską daro taip, kaip liepia širdis ir jos didenybė – impulsas. Pastarieji ir pakuždėjo parašyti ,,didelę“ knygą apie Europos kulinarinį paveldą. Į ją sugulė edukaciniai, kupini įdomybių Editos straipsniai ir net 62 Artūro receptai. Knyga taip ir vadinasi – „Gurmaniški pietūs kitaip: Europos meniu perlai“.

9-ąjį grilio sezoną vainikavo Lietuvos čempionatas

2014 rugsėjo mėn. 22 d. 15:54
Grilio čempionatas
Organizatorių nuotr.
Tautų mugės metu, rugsėjo 19–20 d., Vilniuje Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija (LBKA) baigė 9-ąjį sezoną, surengdama atvirą grilio mėgėjų čempionatą. Jame lankėsi Pasaulinės barbekiu kepėjų asociacijos prezidentas Patrikas O‘Sullivanas.

Naminiai tarkuotų bulvių cepelinai (25)

2014 rugsėjo mėn. 20 d. 00:00
Bulvės jau užderėjo - išsivirkite sotiems pietums didžkukulių.