Bananinis tortas

 (32)
Bananai
© Corbis/Scanpix

Gaivus nesunkiai pagaminamas tortas, puoštas grietinėle ir mogdoliniais sausainukais.

Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai –


200 g kokoso drožlių,
220 g sviesto,
200 g cukraus,
6 kiaušinių,
1 valg. šaukšto tarkuotos citrinos žievelės,
80 g pieno,
75 g miltų,
2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių,
100 g maltų migdolų,
1 pakelio sauso šokoladinio pudingo,
100 g šokolado,
1 arbat.šaukštelio malto cinamono,
3 valg.šaukštų citrinos sulčių,
3 nedidelių bananų.

Įdarui ir papuošimui –

200 g ananasų džemo,
200 ml grietinėlės,
1 valg. šaukšto cukraus,
apvalių migdolinių sausainukų,
3 nedidelių bananų,
citrinos sulčių,
šokoladu padengtų šiaudelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išardomą kepimo formą sutepkite sviestu. Keptuvėje be riebalų paskrudinkite kokosų drožles ir leiskite joms atvėsti. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite pieną. Porcijomis į masę įmaišykite kartu su kepimo milteliais persijotus miltus, maltus migdolus, sausojo šokoladinio pudingo miltelius, cinamoną ir vieną valg. šaukštą citrinų sulčių.

Bananus nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, apšlakstykite juos dviem valg. šaukštais citrinų sulčių, sumaišykite su kokosų drožlėmis ir įmaišykite į tešlą.

Tešlą iškrėskite į kepimo formą, išlyginkite ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 50 minučių. Iškepusį ir atvėsusį biskvitą horizontaliai supjaustykite į tris dalis.

Ananasų džemą, pastoviai maišydami, pakaitinkite ir juo sutepkite biskvito dalis. Visas tris torto dalis sudėkite vieną ant kitos.

Grietinėlę išplakite, plona srovele pildami į ją cukrų. Dalį plaktos grietinėlės sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždės formos antgaliu ir išspauskite ant torto groteles. Likusia grietinėle prie torto šonų prilipdykite migdolinius sausainukus.

Bananus nulupkite, kiekvieną perpjaukite išilgai pusiau, sutepkite citrinų sultimis ir išdėliokite ant torto perpjauta puse į viršų. Ant viršaus uždėkite šokoladu padengtus šiaudelius.

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
32
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinakte su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Ožkos metų sutikimui - žali receptai (3)

2014 gruodžio mėn. 19 d. 11:55
Kasmet, baigiantis metams ir artinantis žiemos švenčių džiaugsmams, dažnas susiduria su tais pačiais klausimais: kaip išgyventi švenčių maratoną ir ką pasižadėti sau Naujaisiais metais? Atsakymu į abu šiuos klausimus gali tapti pirmosios lietuviškos knygos apie žaliąją augalinę mitybą.

Gardu: kalėdinis aguoninis vyniotinis (3)

2014 gruodžio mėn. 19 d. 00:00
Gardu: kalėdinis aguoninis vyniotinis
Asmeninio archyvo nuotr.
Dalinamės DELFI skaitytojos Inesos Kalėdiniu vyniotinio receptu.

Tirps burnoje: karamelinis šokoladinis tortas (16)

2014 gruodžio mėn. 21 d. 00:02
Tirps burnoje: karamelinis šokoladinis tortas
Asmeninio archyvo nuotr.
Dalinamės DELFI skaitytojos Ilonos deserto receptu - pirštus apsilaižysite!

Visai nesudėtinga: Oliverio citrusinis viščiukas (16)

2014 gruodžio mėn. 20 d. 00:00
Visai nesudėtinga: Oliverio citrusinis viščiukas
Asmeninio archyvo nuotr.
Dalinamės DELFI skaitytojos Neringos receptu - keptu viščiuku.

Geriausi 2014 metų vynai Lietuvoje (18)

2014 gruodžio mėn. 18 d. 13:22
2014 metai palieka sceną, o vynai.com portalas 13 metų iš eilės vyno mylėtojams paruošė geriausių Lietuvoje parduodamų vynų iki 40 Lt („Geri vynai“) ir 41-100 Lt („Proginiai vynai“) varžytuves.