Bananinės spurgos

 (5)
Skonis tikrai puikus, nėra saldžios.
© Recepto autorė

Reikės:

300 g varškės,
1 kiaušinis,
2 šaukštai cukraus,
1 bananas,
5-6 šaukštai miltų ( žiūrėkit patys kaip darosi tešla),
aliejaus virimui,
cukraus pudros apibarstymui.

Varškę ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, dėti sutrintą bananą ir gerai išmaišyti. Berti miltus ir maišyti. Tešla turi būti lipni ir tiršta, jei maišosi lengvai, berkite dar miltų. Tešla turi būti beveik minkoma, bet dar maišoma šaukštu.

Puode, kuriame virsime spurgas, įkaitiname aliejų.

Tešlą imame drėgnomis rankomis ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame iki gražios spalvos ir kad vidurys būtų iškepęs. Užtruks apie 7 min.

Miltų nėra daug tešloje, bet voliojamos tarp rankų ir formuojamas rutuliukas padaro tokia plutelę, kurios dėka neprisigeria spurgos riebalų, o vidus būna minkštas.

Pabandykite.

Tai kada paskutinį kartą valgėte spurgas?

„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Varškės užtepėlė su žalumynais (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Julijai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinės Cezario salotos (3)

Cezario salotos pažįstamos daugeliui, tačiau, ar žinote, kokia yra šių salotų istorija bei tradicinis paruošimo būdas?

Beatos receptas: supermišrainė į darbą (17)

Jei jūsų šaldiklyje, kaip ir mano, visada savo pasirodymą paruošusios sėdi ir eilės laukia šaldytos daržovės, o virti burokėliai yra ne šaldytuvo svečiai, bet nuolatiniai gyventojai, tai šią mišrainę pagaminti galėsite bet kada. Be papildomų vizitų į parduotuvę ar pas kaimynę.

Apelsininė vištiena su medumi (1)

Norėtumėte kažko skanaus ir paprasto? Nenorite ilgai stovėti prie viryklės? Puiku. Siūlau jums patiekalą, kurį pagaminsite greitai ir dar greičiau suvalgysite.

Kaip panaudoti kiaušinius, kad netektų išmesti: 3 Nidos Degutienės receptai (1)

Šventės baigėsi, o margučiai - ne. Ką daryti? Pasak Nidosrecetai.lt autorės Nidos Degutienės, jeigu kiaušiniai buvo virti Velykoms ir laikomi šaldytuve, jie yra saugūs valgyti ir po švenčių.