Bananinės spurgos

 (5)
Skonis tikrai puikus, nėra saldžios.
© Recepto autorė

Reikės:

300 g varškės,
1 kiaušinis,
2 šaukštai cukraus,
1 bananas,
5-6 šaukštai miltų ( žiūrėkit patys kaip darosi tešla),
aliejaus virimui,
cukraus pudros apibarstymui.

Varškę ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, dėti sutrintą bananą ir gerai išmaišyti. Berti miltus ir maišyti. Tešla turi būti lipni ir tiršta, jei maišosi lengvai, berkite dar miltų. Tešla turi būti beveik minkoma, bet dar maišoma šaukštu.

Puode, kuriame virsime spurgas, įkaitiname aliejų.

Tešlą imame drėgnomis rankomis ir formuojame graikiško riešuto dydžio spurgytes. Verdame iki gražios spalvos ir kad vidurys būtų iškepęs. Užtruks apie 7 min.

Miltų nėra daug tešloje, bet voliojamos tarp rankų ir formuojamas rutuliukas padaro tokia plutelę, kurios dėka neprisigeria spurgos riebalų, o vidus būna minkštas.

Pabandykite.

Tai kada paskutinį kartą valgėte spurgas?

„Samčio užrašai“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Mėgstamiausi lietuvių garnyrai

Vis labiau pasaulyje populiarėjančios sveikos mitybos tendencijos sumažino bulvių vartojimą ir Lietuvoje, tačiau keturi iš dešimties šalies gyventojų pagrindinio patiekalo vis dar neįsivaizduoja be gruzdintų, keptų, virtų bulvių ar jų košės.

Žuvis, troškinta žaliajame petražolių padaže (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Liucijai ir laukiame jūsų receptų.

Vištienos šašlykas iš orkaitės (3)

Žinoma, šašlykas, keptas gamtoje, visada gardesnis ir teikiantis daugiau malonių emocijų, tačiau ir keptas orkaitėje pavyksta ne ką prasčiau. Bandom!

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (3)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškės apkepas su natūraliu jogurtu (2)

Niekas negali atsispirti šiam varškės apkepui!